nienoma Opublikowano 9 Stycznia 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2011 nie mów mi, że to koniec. dopiero się obudziłam i chcę widzieć promienie słońca, i uśmiech na twojej twarzy. ten błysk w oczach, kiedy patrzysz na mnie. poczuć ciepło bijące od leżącego obok ciała. kochanego, jedynego, mojego. nie uciekaj więc jeszcze i pozwól mi cieszyć się tą chwilą. za godzinę będę już znowu walczyć z dzikim losem i jego niesprawiedliwymi wypadkami. cii!!!! oddychaj tylko ze mną. i poudawaj przez chwilę, że jestem z tobą szczęśliwa.
Anna_Para Opublikowano 9 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2011 Ojej, wzruszające bardzo. Pointa - zaskakująca. Wiesz, co to paradoks. Dość wprawne pióro, dobry wiersz, poczyściłabym, nie gniewaj się, wiem, że tu nie wolno! nie mów, że to koniec. dopiero się obudziłam i chcę widzieć promienie słońca, i uśmiech na twojej twarzy. i blask w oczach, i kiedy patrzysz na mnie, poczuć ciepło bijące od ciała. kochanego, jedynego, mojego. nie uciekaj jeszcze i pozwól cieszyć się tą chwilą. za godzinę będę znowu walczyć z dzikim losem, jego niesprawiedliwymi wypadkami. cii... oddychaj tylko ze mną. poudawaj przez chwilę, że jestem z tobą szczęśliwa. Spójrz; Z powtórzeń "i" robi się walor "zasapanej", spontanicznej rozmowy, rozdzielenie strofy służy zmianie czasu w przestrzeni lirycznej. Ale to tylko propozycja. Cieplutko, Para:)
Marek Konarski Opublikowano 10 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Jeżeli to "pióro jest wprawne" a wiersz dobry, to jak wygląda pióro niewprawne i zły wiersz ?! :)
adam_bubak Opublikowano 12 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. widzieć promienie słońca błysk w oczach (!) ciepło bijące od ciała kochanego jedynego mojego cieszyć się chwilą dzikim losem poudawać szczęście sagi Zmierzchu ciąg dalszy. wsadzić w kopertę, wysłać do adresata, pokazać kiedyś dzieciom, nie pisać nigdy więcej takich wierszy.
nienoma Opublikowano 17 Stycznia 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2011 dobre, niedobre, ważne ze skomentowane ;)
nienoma Opublikowano 17 Stycznia 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2011 "wsadzić w kopertę, wysłać do adresata, pokazać kiedyś dzieciom, nie pisać nigdy więcej takich wierszy." a ten komentarz chyba już gdzieś czytałam nie pod moimi słowami ;P
Rekomendowane odpowiedzi