Ania_Ostrowska Opublikowano 3 Stycznia 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2011 Rozbójnik w karczmie pod Rzymem Tęgim raczył się węgrzynem - Z dala, dziewki Od sakiewki! Bo gospodę puszczę z dymem!
Ania_Ostrowska Opublikowano 4 Stycznia 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2011 Dusigrosza pod Tebami Omamiła amorami Kiecka kusa Na Zeusa! Rychło puści go z torbami!
gżegżółka Opublikowano 4 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2011 Super! Chylę czoło aż wątłą grzywką zamiatam kurz z klawiatury :) Rzekła Natasza w Riazaniu: -Czas zapomnieć o szlochaniu Czemu (rety!) Te skarpety Mi puściły kolor w praniu?
gżegżółka Opublikowano 4 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2011 Matylda z Gujany Zbierała nagany Nad ranem Z plebanem Puściła się ...w tany!
gżegżółka Opublikowano 4 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2011 Rzekł dzieciakom bajarz z Wygody: -Wtedy kapitan Białobrody Krzyknął donośnie Potem radośnie Puścił się na szerokie wody!
gżegżółka Opublikowano 4 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2011 Woła wściekły sierżant z Bań Do malarza: Siadaj! Wstań! Rób skłon! Leż! Czy już wiesz Komu puścił farbę drań?
gżegżółka Opublikowano 4 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2011 W wyścigu rydwanów pod Gatką Wyprzedzał rywali mistrz Radko Po gromkim krzyku "Wio mój koniku!" Puścił wodze fantazji gładko!
Ania_Ostrowska Opublikowano 4 Stycznia 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2011 Staram się, jak mogę, ale i tak nie mogę za Tobą nadążyć :( Pyta dozorca z Jarosławia: Co, u licha, tu się wyprawia? Myszy grasują Baby się prują A pan mi jeszcze puszcza pawia? Szepnęła żona w Olkuszu: Zaszyjmy się, miły, w buszu Będzie goło I wesoło Mąż puścił to mimo uszu
gżegżółka Opublikowano 5 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2011 Przecież to nie wyścig! :) Rży kary ogier z Azji Do klaczy Anastazji Na padoku Że po zmroku Puszcza wodze fantazji
Ania_Ostrowska Opublikowano 5 Stycznia 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2011 Pewnie :) to tylko takie tam, babskie marudzenie... Gorliwy korektor w Wysokiem Błędy wyławiał czujnym okiem Literówki Gniótł jak mrówki Ortograficzne puszczał bokiem
gżegżółka Opublikowano 5 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2011 Gdy baba marudzi to chłopa ostudzi ;) Takie tam przyszło mi do głowy :D Myśliwy we wsi Taczki Wyrywał sobie baczki I włosy z ucha Wyżeł psiajucha Nad stawem puszczał kaczki!
Ania_Ostrowska Opublikowano 6 Stycznia 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2011 Racja, niestety... :) Stach, kucharz z Dębowej Łąki Poleca fasoli strąki By wytrwale W karnawale Wystrzałowe puszczać bąki
gżegżółka Opublikowano 6 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2011 :) Podziwia cała Dębowa Łąka Gza co nawyki złego pająka Zmienić się stara -Przytnij komara Zalej robaka ale puść bąka!
gżegżółka Opublikowano 6 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2011 Szybko odkryła wieś Łazy Skąd tyle szmat miał Gerwazy Pod garażem Był bramkarzem Dziś puścił szmatę sześć razy!
gżegżółka Opublikowano 7 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2011 To prawda, wszystkie limeryki nam się udały. :)
Ania_Ostrowska Opublikowano 7 Stycznia 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2011 koniecznie trzeba jeszcze dodać o puszczaniu w trąbę i puszczaniu kantem -czy możesz to zrobić? bo ja już chyba nie potrafię :))
gżegżółka Opublikowano 7 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2011 Można jeszcze puścić coś na żywioł. Kantem albo Nietzschem . ;) Jak będę mieć chwilę czasu i wena mnie weźmie w swoje objęcia czemu nie? :) Potrafisz Anno! :)))
Ania_Ostrowska Opublikowano 7 Stycznia 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2011 O! Puścić na żywioł! No przecież! O tym nie pomyślałam :( Prawdziwy ocean skojarzeń :) się otwiera, jak dodamy przedrostki np. zapuścić, przepuścić, opuścić, wypuścić, spuścić itp. - choć to byłaby już trochę inna bajka... Może - tak, jak mówisz - kiedy wena wróci, puścimy je w obieg? :)
gżegżółka Opublikowano 7 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2011 Ocean skojarzeń i ...może potrzep? ;)
Rekomendowane odpowiedzi