Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Zgłoś

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnie komentarze

• @Wiesław J.K. A tak, tak :) Pamiętam ten wiersz :)   Serdecznie :)   Deo @Magdalena Dziękuję pięknie :))) Aż się zauroczyłam :)   Deo
    • @violetta   W moim przypadku jest na odwrót: jeśli teraz ktoś mnie krzywdzi - w przyszłości karma wraca do winowajców, inaczej: efekt jest często odwrotny od zamierzonego celu...   Łukasz Jasiński 
    • @Nefretete   A dla przeciwwagi wobec Paktu Północnoatlantyckiego (NATO) należy stworzyć Sojusz Wojskowy: Trzecia Rzeczpospolita Polska (w przyszłości - Polska Rzeczpospolita Narodowa, patrz: Konstytucja Polskiej Rzeczypospolitej Narodowej, a jakże: mojego autorstwa i tutaj można znaleźć) i Republika Turecka i Konfederacja Szwajcarska - te dwa kraje nigdy nie uznały Rozbiorów Polski, nomen omen: Stany Zjednoczone Ameryki Północnej też mają dużo na sumieniu względem Polski - Raporty Karskiego, Raporty Pileckiego i Konferencja w Jałcie.   Łukasz Jasiński 
    • @Łukasz Jasiński szczęśliwość powraca falami :)
    • @Nefretete   W polskim interesie narodowym i państwowym jest wybudowanie na Alejach Jerozolimskich w Warszawie obok Dworca Śródmiejskiego trzech stałych gmachów:   - Trójkąt Weimarski (Niemcy, Polska i Francja),   - Grupa Wyszehradzka (Polska, Czechy, Słowacja i Węgry),   - Koalicja Warszawska (Polska, Białoruś, Rosja, Ukraina i Niemcy)   i rozpocząć współpracę polityczną, gospodarczą i kulturalną - międzynarodową ideę geopolityczną - strategiczną, proste i logiczne?   Łukasz Jasiński 
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...