Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Zgłoś

• Niestety, Twoja zawartość zawiera warunki, na które nie zezwalamy. Edytuj zawartość, aby usunąć wyróżnione poniżej słowa.
    Opcjonalnie możesz dodać wiadomość do zgłoszenia.

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnio dodane

• Ostatnie komentarze

• 42. Grób Sardanapala (narrator: hypaspista)   1.   Na kamieniu napis — jakby ktoś śmiał się z naszych marszów.   2.   „Jedz, pij, baw się — reszta nie warta nawet tego”.   3.   Tylko tyle, królu? Kilka słów na głazie, by opisać człowieka?   4.   Kto to wyrzekł? Mądrość i strach mają wspólne echo.   5.   Łatwo podsumować, gdy droga już za tobą.   6.   Zrozumienie przychodzi zawsze wtedy, gdy zęby już wypadły.   7.   Jedna ścieżka. Dla mędrca i dla głupca. Obaj dojdą do nocy.   8.   A jednak te słowa idą za mną w marszu jak niechciany cień.   cdn.
    • @Jacek_Suchowicz To nie dla mamy:)
    • @viola arvensis bardzo dziękuję Violu  Miło Cię tu widzieć  Pozdrawiam serdecznie

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

@beta_b dziękuję Beatko @Berenika97 tak to prawda  To jest historia oparta na faktach  Taka o tragicznej miłości  On kocha Ona całe życie żałuje że za Niego wyszła  Później do związku wkrada się depresja próby samobójcze i takie tam różne trudne sytuacje  Niestety czasami można człowiekowi tak "zawiązać" świat i krzywdzić spadając po trochu. 
    • @Nata_Kruk @Nata_Krukwiem@Nata_Krukwiem@Nata_Krukwiem@Nata_Krukwiem Natalia? po pierwsze przepraszam, bo coś mi się popsuło i 10x (tak z przymrużeniem oka Twój login jest), drugi raz przepraszam, że tak mało na forum się udzielam, ale 1. ledwie mi czasu na pisanie starcza, dużo czasu w pracy spędzam (ten wiersz napisałem w ciągu dnia urlopu). 2. nie rozumiem współczesnej poezji a większość wierszy taka jest niestety... ps teraz piszę ten komentarz w pracy w przerwie. winny się tłumaczy. postaram znaleźć więcej czasu na inne wiersze. dzisiaj wpadł mi w oko (ucho bardziej, bo jestem słuchowcem) wiersz Bereniki. Trudno mi ocenia" wiersze po samym czytaniu w związku z tym. może ten który ma potencjał wrzucę na AI i niech mi czyta. postaram się poprawić. niestety nie jestem ideałem. brak czasu, za dużo pracy...
    • @Annie dzisiaj usłyszałam, że Elon M. powiedział, że roboty zastąpią ludzi, będą wszystko wykonywać, a ludzie będą bez pracy, wszyscy ludzie będą tak samo żyć i trzeba będzie coś z tym zrobić, czyli wypłacać najniższy im dochód, ale oczywiście nie za darmo. Być może każdy będzie musiał coś oddać w zamian, ziemię, nieruchomości. Najbogatsi ludzie rządzą tym światem, oni już spekulują co zrobić z nami, kiedy będzie kryzys, wielki ucisk na świecie. Może to już być za parę lat. 
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...