Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Zgłoś

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnio dodane

• Ostatnie komentarze

• Z tomiku: Inni wrzucają, my wyławiamy     Partner na życzenie   Praca była dla niego najważniejsza Nie ważne jaka, każda najistotniejsza   A rodzina? Przecież dla nich to robił Ale czas, za mało, więc tylko szkodził   Żona czuła się niedoceniana Córka, całkowicie ignorowana   Syn, prosił o czas daremnie On, spekulował, bardzo przyziemnie   Że kiedyś to się przecież zmieni Że swoje zarobi i los odmieni   A los dawał mu nauczkę Choć nie wiedział, pędził na stłuczkę   Choć nie zdawał sobie z tego sprawy Myślał, że z rodziną zbyteczne zabawy   Deficyt miłości, nierozpoznanie Potrzeba litości i rozeznanie   Aż żona w końcu go zostawiła Zabrała dzieci, i go pogoniła   Bo co to za mąż, który się nie stara Nie daje siebie, w zamian ma dolara   Bo co to za życie, dla pieniędzy tycie Zostało mu tylko, z pieniędzmi współżycie                            //Marcin z Frysztaka       Piszę opowieści, sztuki teatralne, dialogi kabaretowe i wiersze   Wszystkie moje książki          Za darmo Znajdziesz na stronie:         wilusz.org
    • @violetta poza Paryżem za dzieciaka, to za granicą nigdzie indziej nie byłam i teraz, w tym roku chcę to zmienić. Myślę, że Madera może być dobrą opcją... dzięki za polecajkę ;) @Jacek_Suchowicz jeju, jak mi te Twoje rymowane komentarze humor poprawiają... dziękuję ;) cieplej jakoś tak się robi na serduchu.
    • @Roma polecam, tam sporo jest takich lewad, miesiącami można by chodzić. coś podobnego, są takie trasy na Reunionie:) myślę, że można wracać na Maderę, przyciąga:) 
    • czekała ją piosenka, może wiersz. miłość i fatalność dokładnie zrymowane? a potem by się przejadła, pluliby nią, zwracali do bezkońca. ucieknie, zanim to wszystko się zdarzy, nim trafi do miejsca gdzie się powoli umiera.   ładnie jej z głową w chmurach, oczy ma jak migdały, niebieskie. i niebo pod skórą.
    • co ja mam do powiedzenia aby nie powtarzać się  czy jeszcze świat mogę zmieniać być oryginalnym też   zamiast czekać wyjść do ludzi choć cząstkę siebie dać zainteresowanie wzbudzić samotność poszła spać :))
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...