janusz_pyzinski Opublikowano 21 Grudnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2010 wszystko mi jedno kimkolwiek lub czymkolwiek jesteś osioł jest tylko osłem zwłaszcza przy żłobeczku z sianem karp choć królewski tracący głowę dla perły w koronie watahy wilków strzegące nieba jak Gabriel Archanioł aż zmrok nadejdzie i splami szatę dnia pierwszą gwiazdą wtedy moje zwątpienie przyjdzie do ciebie zwisając soplem między gestem i mową kiedy się myli kogoś z czymś zostając bez niego w modlitwie zagłuszonej ciszą po skroniach spływających sekund usiłując coś dodać bez odejmowania znaczenia aż słowom zabraknie języka kiedy bóg boga czyni niewolnikiem po raz pierwszy uśmiecham się strach z traumą pochowany w grobie do życia potrzeba wody słońca powietrza z naziemnego krajobrazu kłosów o zapachu koni między niebem i ziemią mieszka Bóg a życiem i życiem objawia się prawda o człowieku zanim zabieli się sianko opłatkiem i siądziemy do stołu by podzielić ości jeszcze śmierć wyrwie z lasu świerki a Herod przyjedzie na słoniu by zasiąść biesiadnie wśród gości pomyśl czy warto było przeżyć rok kiedy od ciosów drżała ręka i łzy kapały w wigilijny spokój
Marek Konarski Opublikowano 22 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2010 czy warto było czekać rok --- kiedy się myli kogoś z czymś zostając bez niego w modlitwie zagłuszonej ciszą Obowiązkowe pytanie przedopłatkowe, bez gwarancji odpowiedzi ale z szansą na refleksję... Dobre.
Leszek_Nord Opublikowano 22 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2010 Januszu, o wiele bardziej podoba mi się ten, niż poprzedni, choć i tu niekiedy słowom brakuje języka;). Jasnych Świąt. Leszek.
Franka Zet Opublikowano 27 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2010 Bardzo do mnie trafił, na przykład tuwatahy wilków strzegące nieba jak Gabriel Archanioł aż zmrok nadejdzie i splami szatę dnia pierwszą gwiazdą wtedy moje zwątpienie przyjdzie do ciebie zwisając soplem między gestem i mową kiedy się myli kogoś z czymś zostając bez niego w modlitwie zagłuszonej ciszą po skroniach spływających sekund usiłując coś dodać bez odejmowania znaczenia aż słowom zabraknie języka i tudo życia potrzeba wody słońca powietrza z naziemnego krajobrazu kłosów o zapachu koni między niebem i ziemią mieszka Bóg a życiem i życiem objawia się prawda o człowieku ale nie tylko, bo całość bardzo przylegająca do serca. Wszystkiego dobrego poświątecznie i szczęścia w Nowym Roku :)
Jolanta_S. Opublikowano 31 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2010 Szczęśliwego Nowego Roku - Jola.
Rekomendowane odpowiedzi