Jansie Opublikowano 20 Grudnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2010 Witam Panią, ja chciałem zapytać O me dzieci, jak sobie radzą? I w kierunku dobrym czy idą? I czy w życiu sobie poradzą? Proszę Pana, One błądzą w chmurach Ideały, wartości im w głowach Ale życie da im po pupach No bo w życiu stać trzeba na nogach No tak, ja to wiem proszę Pani Że to życie to bitwa, wręcz walka I że w życiu trzeba łokciami Bo to życie niestety nie bajka No i właśnie... A Pana dzieci Prawdy wciąż nadrzędnej szukają I chcą prawdą Świat zawojować Lecz Świata szczerością nie zbawią No tak... Bo ja też tak chciałem I wciąż karku się uczę naginać Choć klapsów od życia dostałem A wiedziałem co ludzie chcą słuchać Poza tym jeszcze miłość im w głowach Ta najczystrza, ta nieskończona A Pan wie, że ten rodzaj miłości Żyje tylko w księgach Platona No tak... Ma Pani rację Wyplenię z Nich chore idee Bo ja kiedyś też chciałem tak właśnie... A dziś wiem, że miłość jest w Niebie No i właśnie... A propos Boga Zbyt mocno, zbyt silnie szukają A Boga próżno tu szukać Bo stworzon by żyć nam się chciało. I w tym też ma Pani rację Dziękuję za wprostpowiedzenie Przekaże mym dzieciom właśnie Że prawdą Świata nie zmienię
Bladi_Who Opublikowano 22 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2011 Super. Strach iść na wywiadówkę. Ach, ta dzisiejsza młodzież.
Agnieszka_Horodyska Opublikowano 13 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2011 Jakie grzeczne te dzieci... A utwór prawdę mówi, choć świata ją pewnie nie zmieni. A może zmieni? Pozdrawiam!
Rekomendowane odpowiedzi