Leokadia_Koryncka Opublikowano 7 Listopada 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2010 czy jeszcze żyją w tej Pani paprocie mleczne rdesty przytulie brody turzyc czy jeszcze potrafi zatopić w słowie dziurawce śródpolne dla nich zanucić czy jeszcze żyje w tej Pani zawilec broszki w sukienkę niechcąco przypięty i czy zdążyła chociażby na chwilę skrzyknąć na klomby cały świat zieleni czy żyje ta Pani co z niej fruwały dmuchawce wiosny gdy tańczyła boso złocienie oczu płatki rzęs zgarniały czy żyje w tej Pani choć gorzki bobrek bredzą że przystaje że częściej obok chociaż nie zapadła na struny głosowe
Magda_Tara Opublikowano 7 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2010 Lońka, pour toi: Dla Ciebie, Leonio.dla Leośki wierszyk za wiersz ;) ta Pani rozpachni się jeszcze rozśpiewa niech miną ponure dzionki i wieczory i oczy bławatne skieruje do nieba i dmuchnie dmuchawcem w sam środek rozmowy a jeśli opowie tamten Pan tej Pani cudowną bajkę a ona uwierzy upleciesz Poetko taki wiersz że sami odejdą grzeszyć twoimi wersami :) dziękuję najpiękniej, Leo. wiesz, bo już dziękowałam tam a Twój wiersz... klasycznie nieklasycznie piękny :))
WiJa Opublikowano 7 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2010 Bo też właśnie o to chodzi, że nie tak bardzo ważne, czy klasyczny, czy nieklasyczny, jak ważne, że (tak powiem) naturalnie naturalny, czyli z potrzeby ludzkiej, jaka by ta potrzeba (bliższa czy w szczegółach) nie była. A przynajmniej ktoś czytając ten wiersz, żeby przez „literaturę”, a więc literackości ramy nie miał utrudnionego dostępu do treści (komunikatu) i przesłania wiersza. Po prostu, żeby ten wiersz przemówił i (być może bez końca) przemawiał. Pozdrawiam
Agata_Lebek Opublikowano 7 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2010 Pozwolę sobie zaplusować obadwa wiersze ;)) I Leonii i Magdanii ;))) Podoba mi się ta wymiana zdań, wersów, wierszów ;))) Pozdry :))
Magda_Tara Opublikowano 7 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dyg! :*
Leokadia_Koryncka Opublikowano 8 Listopada 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Mag; dziękuję za przyjęcie dedykowanego i soczystą odpowiedź wierszową. bardzo, bardzo raz jeszcze... :) :* serdecznie - Leo.
Leokadia_Koryncka Opublikowano 8 Listopada 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Witam:) WiJa; bardzo konstruktywny komentarz uwiłeś, za który pięknie dziękuję:) Za kilka myśli refleksyjnych przede wszystkim. Pozdrawiam - Leo.
Leokadia_Koryncka Opublikowano 8 Listopada 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Agatko; bardzo się cieszę z podobasia x dwa, i pięknie dziękuję za "obadwa":)) Dla mnie zaszczytem - Twoja obecność i ciepło o wierszach. Serdecznie - Leon:))
Leokadia_Koryncka Opublikowano 8 Listopada 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dyg! :* dyg! ;* dyg! :* Leon:)
Sylwester_Lasota Opublikowano 8 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2010 byłem, czytałem, więcej nie napiszę bo jutro wcześnie muszę wstać. może kiedy indziej :) kłaniam się i pozdrawiam
Leokadia_Koryncka Opublikowano 11 Listopada 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. w porządku Sylwestrze:) dzięki za chwilkę... również pozdrawiam...
Sylwester_Lasota Opublikowano 22 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2012 przeczytałem jeszcze raz :) Piękny wiersz. pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi