Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Listopad się leje

Rekomendowane odpowiedzi

na ulicach ludzie wylewają się z kranu miedzianym ciurkiem
jak z Hadesu wylewne są postacie wychodzą z betonu –
- muzyka ma coraz lepszy system dolby surround
największy ruch jest teraz pod dachem Bagateli
ocieka

A tutaj – pogoda w kratkę
wróbel na gałęzi stroszy piórka pryska deszczem
na uwięzionego w naturalnym futrze kota
ekolodzy alarmują, że opadają liście. Ręce kiedy podnosi puszkę bezdomny
w dłoni i oku igli się czas i kasztany
udaję że nie mijam

w końcu się pojawiłaś / gdzie tak długo byłaś ?
coś się pojawiło wyskrobało się przez Ciebie

przeczytałem ale użyłbym skalpela / bo są moim zdaniem niepotrzebne a raczej bardziej nieodpowiednie momenty / wersję moją Ci przedstawię a jak ją odbierzesz to już nie moja działka / tka czy inaczej kawałek dobrych skojarzeń i ciekawych przemyśleń / są dopowiedzenia niepotrzebne nie musisz tak ułatwiać ;)

na ulicach ludzie wylewają się z kranu miedzianym ciurkiem
jak z Hadesu wylewne są postacie wychodzą z betonu –
- muzyka ma coraz lepszy system dolby surround
największy ruch jest teraz pod dachem Bagateli
ocieka

a tutaj – pogoda w kratkę
wróbel na gałęzi stroszy się
wobec mnie wobec tego i tamtego
pryska deszczem na uwięzionego w swoim futrze kota
ekolodzy alarmują -
- opadają liście. Ręce kiedy podnosi puszkę bezdomny
w dłoni i oku igli się czas i kasztany

udaję że nie mijam
/

coś w ten deseń bym pracował / ogólnie można go podreperować jak dla mnie tak się czyta ;)
dobrze że z czymś tutaj jesteś / z czymś co można poczytać i ewentualnie po swojemu się zaczytać /

t

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnio dodane

• Ostatnie komentarze

• @Domysły Monika   Tak przy okazji: odebrałbym prawa kobietom - nadużywają własną wolność i to właśnie przeciwko mężczyznom - różne oskarżenia padają wobec mnie: iż jestem zboczeńcem, chodzę po ulicy i zaczepiam ludzi, a najgorsze jest to - kwiaty, kwiaty i kwiaty - to wy szukacie słabego punktu, aby dobić i wykorzystać mężczyznę.   Łukasz Jasiński 
    • @Domysły Monika   Nie, moja droga Moniko, poezja jest bardzo trudna, otóż to: poezja to mało słów i dużo myśli, proza: dużo słów i mało myśli, dlatego niektórzy chcą, abym pisał, pisał i pisał - bez sensu, zresztą: samo pisanie bez sensu jest grafomanią.   Łukasz Jasiński 
    • Ja jestem z początku grudnia :) może to jeszcze przedgrudzie. Oddałeś ten klimat. Wiecznej nie dokończonej albo nawet nie zacz3tej rozmowy, bo kurczy się dzień i jak nigdy, wtedy słupy stoją dostatecznie blisko owinięte w dziurawy jak sié okazuje sweter :)
    • Ja już płaczę. Bardzo wiele wierszy, które czytasz, są z udziałem Ala. Tak czuję, ale obym się myliła.
    • Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Dziękuję.   Jako dziecko cz3sto tak sobie pisałam do siebie. Teraz jest inaczej, każdy może się odnieść, sam wiesz. Może to taka symboliczna pani, bo trochę ich się uzbierało :)  To takie dziś były pierwsze łzy, bo bał się iść do szkoły. I tak możnaby powiedzieć , dopiero dzisiaj. Mój chłopak nie dosłyszy.   Dziękuję za wizytę :)             Nie wyszło mi to jednak do dziecka :) Może właśnie nie nienawiść, cz3sto wiele bierzemy zbyt bardzo do siebie. Dziękuję:) Dziękuję :) Proszę nie dręczyć mojego gościa pod tekstem :) Komentarz to coś znacznie więcej niż nawet pierwsze miejsce w rankingu, tak wg mnie :) Ale świat się chyba zmienia i pod tym wzgl3dem ;)
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...