Alkomat Opublikowano 3 Października 2004 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2004 Cicho...! Nie jestem pijany Cicho...! Nie jestem pijany Cicho...! Nie jestem pijany Cicho...! Nie jestem... cicho! Tam było życie i była sława I głosy słyszałem, słyszałem "Wstawaj!" I stałem wpatrzony w te oczy zmęczone I w nich widziałem, że wkrótce spłonę... Cicho! Nie jestem pijany Cicho! Nie jestem... cicho! Śmierć. Teraz jest śmierć. Życie już skończyło się. Teraz śmierć nową drogę dla mnie wybrała. Tutaj przyszła i ze sobą mnie zabrała... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Sanocki Opublikowano 3 Października 2004 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2004 Oryginalny początek - spodobał mi się :) Wprowadza w nastrój i dobry to wstęp. "(...)w te oczy zmęczone" - te "te" bym usunął - nie pasuje do tempa i atmosfery Potem: "Życie już skończyło się." - usunąłbym, niepotrzebny wers. "Tutaj przyszła i ze sobą mnie zabrała..." - zbyt banalne. Koniecznie popracować nad tym wersem. Poszukać ciekawej myśli na zakończenie ;) A tak poza tym to ciekawy i oryginalny wiersz. Zmusza do chwilowej zadumy :) Pozdrawiam serdecznie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ona_Kot Opublikowano 3 Października 2004 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2004 nie podoba się mam osobisty uraz do wierszy na temat śmierci chociaż ten może być również o upojeniu alkoholowym ;) ale i tak mi się nie podoba po całkiem zgrabnym początku następuje o zgrozo! jakiś patetyczny misz - masz nie do przełknięcia pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wuren Opublikowano 4 Października 2004 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2004 Cóż, nożyczki w garść - strofa 4 i 5 -zalecam amputację; pomysł niezły a te strofy tak rażąco infantylne, nie wnoszą nic (poza częstochową....) bez nich - imho - dużo lepiej Pozdrawiam Wuren Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi