Duks Opublikowano 18 Października 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Października 2010 na brukowanym chodniku stanął przechodzień stoi bije się z myślami jego myśli splątane w niewoli marazmu podsycane płomieniem żalu i rozpaczy nagle… ruszył jak gdyby donikąd idzie nie patrzy choć oczy ma otwarte wszedł na ulicę pisk opon wrzask ludzi upadł - i na wieki zasnął
Marek Konarski Opublikowano 19 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2010 Do końca nie wiadomo : stanął przechodzień, czy oni staną ? Czym tekst różni się od kroniki wypadków drogowych ?
Duks Opublikowano 19 Października 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Października 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Moim zdaniem – wiadomo. Jednak czytelnik ma prawo do własnej interpretacji. „Czym tekst różni się od kroniki wypadków drogowych ?” Np. formą przekazu :))))))))
Magda_Tara Opublikowano 19 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2010 tak szybko zasnąć - to wyróżnienie!stanął przechodzień - zgubiłeś "ł" wolniutko w zamyśleniu...do końca :))))))) lub początku :)) pozdrawiam, Andrzeju.
Duks Opublikowano 19 Października 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Października 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Witaj:) Dziękuję za czytanie, komentarz i zwrócenie uwagi. Faktycznie zjadłem literkę. Chyba za szybko pisałem.:) Pozdrawiam
teresa943 Opublikowano 20 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2010 przeczytałam..."zamyślona" - jedna chwilka i już "zasnął"; czasami warto "przystanąć" nad ...życiem wiersz do refleksji :) serdeczności, Andrzej - Krysia
Duks Opublikowano 20 Października 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Października 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Witaj Krysiu. Tak to czasem bywa - wystarczy chwilka i już po wszystkim. Cieszę się, że to wiersz do refleksji, bo taki był mój zamiar. Bardzo dziękuję za czytanie i za dobre słowo. Pozdrawiam serdecznie.
Rekomendowane odpowiedzi