Marek_Stasiuk Opublikowano 6 Października 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Października 2010 pastylki nie idą w parze z nadwagą skóry i jej wieczność przechylona to mój strzał w stopę idź tam, nie idź, idź, nie, stój, nie stój, zatrzaśnij drzwi, zostań, wyjdź nie wracaj, nie idź, wtę i wewtę, w tamtę i tędy, skoryguj, złap oddech, wytęż, przestań wytężać, spełznij jest czas nie ma czasu by to rozstrzygnąć, wziąć w nawias, rozpisać wspak teraźniejszość umyję ręce, nie jem tego, nie tykam śmierć mnie bierze - z połykiem
Fly Elika Opublikowano 6 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2010 wstrząsający wiersz, trochę niezrozumiała fraza "z przełykiem" ? pozdrawiam
Marek_Stasiuk Opublikowano 6 Października 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Października 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. z połykiem.... można podpytać rodziców, coś ... :)
Anna_Para Opublikowano 6 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2010 Doskonały tekst. Nie odniosę się do "połyku" - bo tego bym wierszowi zaoszczędziła. Bez "połyku" byłoby lepiej, ale - to Twój wiersz! Pozdrawiam, Para:)
Fly Elika Opublikowano 6 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. z połykiem.... można podpytać rodziców, coś ... :) Coś mi się może nie tak skojarzyło, racja w wierszu jest "z połyku". odpowiedź na mój komentarz nadal jakaś jednak tajemnicza?
aluna Opublikowano 6 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2010 Marku wspaniale...T Y piszesz co czujesz i to jest TO...NIESAMOWITE! JAK JUZ PISAŁAM LUBIE TWOJĄ POEZJĘ I PROZĘ i już! Serdeczności! Ania
Waldemar Talar Opublikowano 6 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Witaj Marku - chociaż wiersz trudny to jednak ma w sobie to coś co zmusza do wczucia się w jego główną role. Smiało powiem że ten wiersz można przenieść na scenę - widz by szeroko otworzył oczy widząc taką scenkę . Bardzo ciekawy wiersz . pozd.
Marek_Stasiuk Opublikowano 7 Października 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Października 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Zostawiam z połykiem. Wszystko co nam śiwerc zabiera, zabiera do końca.
Marek_Stasiuk Opublikowano 7 Października 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Października 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. z połykiem.... można podpytać rodziców, coś ... :) Coś mi się może nie tak skojarzyło, racja w wierszu jest "z połyku". odpowiedź na mój komentarz nadal jakaś jednak tajemnicza? Tajemnicza?..... hm śmierć nam robi laske do końca....
Marek_Stasiuk Opublikowano 7 Października 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Października 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Piszę tylko to, co czuję. Ngdy nie robię zabiegów czysto intelektualnych. Nie uważam się za poetę a tylko za kogoś, kto czuje świat i to czucie przekazuje. Chcę, by to bylo świerze, prawdziwe. Inaczej nie ma sensu pisać i dlatego piszę od czasu do czasu. Pozdrawiam:)
Marek_Stasiuk Opublikowano 7 Października 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Października 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Witaj Marku - chociaż wiersz trudny to jednak ma w sobie to coś co zmusza do wczucia się w jego główną role. Smiało powiem że ten wiersz można przenieść na scenę - widz by szeroko otworzył oczy widząc taką scenkę . Bardzo ciekawy wiersz . pozd. Dziękuje. ciekawe. Nie myslałem o tym, by przenosić swoje zapiski na scenę, chociaż mam w głowie undergroundową wersję męki Pańskiej, ale brak ochotników na jej zrealizowanie :)
Fly Elika Opublikowano 7 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Coś mi się może nie tak skojarzyło, racja w wierszu jest "z połyku". odpowiedź na mój komentarz nadal jakaś jednak tajemnicza? Tajemnicza?..... hm śmierć nam robi laske do końca.... myślałam, że to rzadkość, oszczercze zbyt ale też zawrotne - dla mnie tajemnicze są twoje komenty, nie do końca rozumiem
Magda_Tara Opublikowano 8 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2010 milczysz rośniesz brawo kotwiczka odbierze głos - czy warto? pozdrawiam
Marek_Stasiuk Opublikowano 8 Października 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Października 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Tajemnicza?..... hm śmierć nam robi laske do końca.... myślałam, że to rzadkość, oszczercze zbyt ale też zawrotne - dla mnie tajemnicze są twoje komenty, nie do końca rozumiem Czasem jest tak, że się człowiekowi wydaje, iż osiągnąl już w życiu pewein konsensus. Rodzaj umowy ze śmiercią, że pewne rzeczy sa nieśmiertelne - jego ja, poczucie sensu i celu, szczęście. Tymczasem czas i rzeczy, zjawiska i ludzie pokazują nam, że jej ironiczny uśmiech kryje sie wszędzie, wszystko jest nim przesiane, względne. I to mnie boli.
Marek_Stasiuk Opublikowano 8 Października 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Października 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Kotwiczka? cóż to takiego? p.s. piszę milcząc :)
Magda_Tara Opublikowano 8 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Kotwiczka? cóż to takiego? p.s. piszę milcząc :) nie pozwól się sobie zakotwiczyć żeby pisać trzeba pływać latać dotykać zostawiać znajdować przestań milczeć ;)
Marek_Stasiuk Opublikowano 8 Października 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Października 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Kotwiczka? cóż to takiego? p.s. piszę milcząc :) nie pozwól się sobie zakotwiczyć żeby pisać trzeba pływać latać dotykać zostawiać znajdować przestań milczeć ;) A co jeśli pisanie jest moją kotwicą? :) buziak dla Ciebie...no już nie bucz się za priv :):)
Magda_Tara Opublikowano 8 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ??????? dawaj prozę! :P
Fly Elika Opublikowano 8 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. myślałam, że to rzadkość, oszczercze zbyt ale też zawrotne - dla mnie tajemnicze są twoje komenty, nie do końca rozumiem Czasem jest tak, że się człowiekowi wydaje, iż osiągnąl już w życiu pewein konsensus. Rodzaj umowy ze śmiercią, że pewne rzeczy sa nieśmiertelne - jego ja, poczucie sensu i celu, szczęście. Tymczasem czas i rzeczy, zjawiska i ludzie pokazują nam, że jej ironiczny uśmiech kryje sie wszędzie, wszystko jest nim przesiane, względne. I to mnie boli. Teraz wreszcie zrozumiałam twoją równie ironiczną i przykrą metaforę czy aluzję. No nawet się zgodzę, zwłaszcza że o tym życiu w świecie, o którym ja staram się jest bardzo trudno, a ironiczny uśmiech i nie tylko jest najczęściej sztucznie przyklejony do tych "twarzy". Infantylizm temu nie pomaga, ale przynajmniej jakieś przedłożenie może wzbudzić większe zrozumienie dla bliższego nam świata, niestety i to altruistyczne nawet często i od środka, bo temu światu już zarażonemu ironią, przyświeca częściej wypalanie autorytetów nie taką samą, ale podobną ironią. Głupota jednak lubi brać górę i na to niewiele można zaradzić, udawanie Greka wrasta z szybkością kosmiczną. Może to i rada, ale czy konieczna zawsze. Ludzi najczęściej boli racja i to przykre i śmieszne również. I tu się uśmiechnę :))) Pozdrawiam
Marek_Stasiuk Opublikowano 8 Października 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Października 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Czasem jest tak, że się człowiekowi wydaje, iż osiągnąl już w życiu pewein konsensus. Rodzaj umowy ze śmiercią, że pewne rzeczy sa nieśmiertelne - jego ja, poczucie sensu i celu, szczęście. Tymczasem czas i rzeczy, zjawiska i ludzie pokazują nam, że jej ironiczny uśmiech kryje sie wszędzie, wszystko jest nim przesiane, względne. I to mnie boli. Teraz wreszcie zrozumiałam twoją równie ironiczną i przykrą metaforę czy aluzję. No nawet się zgodzę, zwłaszcza że o tym życiu w świecie, o którym ja staram się jest bardzo trudno, a ironiczny uśmiech i nie tylko jest najczęściej sztucznie przyklejony do tych "twarzy". Infantylizm temu nie pomaga, ale przynajmniej jakieś przedłożenie może wzbudzić większe zrozumienie dla bliższego nam świata, niestety i to altruistyczne nawet często i od środka, bo temu światu już zarażonemu ironią, przyświeca częściej wypalanie autorytetów nie taką samą, ale podobną ironią. Głupota jednak lubi brać górę i na to niewiele można zaradzić, udawanie Greka wrasta z szybkością kosmiczną. Może to i rada, ale czy konieczna zawsze. Ludzi najczęściej boli racja i to przykre i śmieszne również. I tu się uśmiechnę :))) Pozdrawiam Wszystko się zgadza.... a za uśmiech dziękuję :)
Rekomendowane odpowiedzi