Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

do dziś nie potrafi pogodzić
się z tym ani tego zrozumieć
czemu tylko dlatego ze jeden
raz nieświadomie się pomylił

to piękno o którym marzył
zamieniło się w jedno wielki
gówno którego śmierdzący
zapach ciągle za nim podąża

a przecież otaczają go tacy
którzy ciągle popełniają błędy
albo się mylą - a mimo to ich
marzenia się spełniają i pachną
jak perfumy

Opublikowano

Mogę tylko autora pocieszyć, że nawet, jeżeli tak bywa, to wcale to nie musi być przeszkodą do tego, żeby żyć, jakby tego nie było. Po prostu życie raczej nie oszczędza nikogo, i każdemu zsyła jakieś przykre niespodzianki. Których jeżeli nie potrafimy ominąć, czy wyeliminować, to przynajmniej powinniśmy się nauczyć z nimi, tj. pomimo nich, czy wbrew nim, żyć, i nic sobie z nich nie robić (co najwyżej olewać je). Jak właśnie i pewnie robią ci, przedstawieni tu w trzeciej zwrotce. A przynajmniej nie ma co się przejmować, ani tym, że nas spotyka, co spotyka, ani tym, że niby inni, to mają łatwiej. Bo to tak dobrze, tylko z daleka wygląda, tj. takie tylko wrażenie coś, czy ktoś robi (chcąc nie chcąc na nas). Pozdrawiam

Opublikowano

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Witaj - to co napisałaś powyżej bardzo ciekawie i trafnie brzmi , ja ty i jeszcze być może
inni tak podchodzą do sprawy , ale są i tacy którzy bardzo to przeżywają i nie umieją
sobie z tym poradzić , bo albo nie chcą albo brak im sił , czyli są słabi .
Za przeczytanie i głęboką analizę bardzo ci dziękuje .
pozd. i życzę kolorowych snów
Opublikowano

....zastanawia mnie czy to " z " w zdaniu " to z piękno o którym marzył " to zamierzone, czy literówka ??? a autor to miał peszek po prostu lub sam tak chciał :)) trzecie wyjście to czyściec = czekanie na ....., choć w systemie zero jedynkowym go nie ma = tego trzeciego , a w życiu się jednak zdaża :))))...utwór " zgrabnie " napisany .....:))) pozdrawiam
Opublikowano

....zastanawia mnie czy to " z " w zdaniu " to z piękno o którym marzył " to zamierzone, czy literówka ??? a autor to miał peszek po prostu lub sam tak chciał :)) trzecie wyjście to czyściec = czekanie na ....., choć w systemie zero jedynkowym go nie ma = tego trzeciego , a w życiu się jednak zdaża :))))...utwór " zgrabnie " napisany .....:))) pozdrawiam

Masz rację - wkradła się literówka .
Dzięki za przeczytanie oraz miły kom.
pozd.