majkaa_m... Opublikowano 29 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Września 2004 Tup tup przybiegam na życzenie drapię po kolanie, po udzie wdrapuję się przekazuję tylko pozytywne nie tylko energie a może byś tak podrążył, poszukał Poszukasz to i znajdziesz Wyższa idea wymaga poświęceń wymaga wyrzeczeń gości z siłą woli, życia przetrwania z małą garścią miedziaków trochę większą pewności Wymaga pewności każdej strony No i może śniadania do łóżka
agnieha tjaghe Opublikowano 29 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2004 :) A wiesz, że mi się podoba? Coś w tym jest, jakaś iskierka...:)
Roman Bezet Opublikowano 29 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2004 Za dużo filozofii - jak na tak lakoniczny tekst! ;) To nie wada, lecz zaleta. :D "Wyższa idea" zachwyca w końcowej refleksji (nie razi - mimo abstrakcyjności pierszego skojarzenia). Ładna przypowiastka. Bardzo dobry wiersz - powinien być piętro wyżej. pzdr. bezet
Wuren Opublikowano 29 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2004 Ha! Po takim komentarzu to nie wypada już nic dodać, poza ukłonem, co czynię :D Wuren
Ona_Kot Opublikowano 29 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2004 no tak, się wyłamię bo tekst podoba się ale... nie, no dobra, podoba się i nie umiałabym uzasadnić, co mi przeszkadza (bo jednak coś) pozdrawiam
majkaa_m... Opublikowano 29 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Września 2004 a widzisz wiem co pierwsza zwrotka jest za prosta w porównaniu do drugiej tylko zapomniałam dodać prosze ten tekst lekko z przymrużeniem
Ona_Kot Opublikowano 29 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2004 oooo, może i tak :) popatrz, popatrz nie wpadłabym na to a mrużyłam się cała przy czytaniu :D posiedzę nad mixem jeśli pozwolisz (a ja Kocica - czyli tez na ty :) pozdrawiam
majkaa_m... Opublikowano 29 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Września 2004 a co on tu robi???
Messalin_Nagietka Opublikowano 30 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2004 no cóż - droga Pani Majko (jeśli tak można) - mi się nie podoba - lubię proste rzeczy - choć taki ten wiersz a jednak pierwsza część kojarzy mi się z mrówkami lub z takim wierszykiem (ja już nie jestem taki malutki - tup, tupu, tupu, ... umiem zawiązać już swoje butki - tup ... wiem który lewy, wiem który prawy, tup .... spytaj kolego jeśliś ciekawy, tup .....) a pozytywne energie to już w ogóle - określenie przez laików stworzone (wybacz Pani - ale nie ma czegoś takiego w nazewnictwie - czepiam się bo mam rację) w drugiej części - dwa razy pod rząd "pewności" - część zapewne przeciwna (jakby lustro do pierwszej) - naukowy przewrót - idea i jeszcze wyższa - słyszałem o "wyższej idei" tylko w chwili kiedy kogoś się poświęca - od kościoła to poszło potem się borykało - w końcu komuniści podłapali i dla wyższej idei wiadomo co robili .... tak na koniec - nie chciałem ani szydzić ani rozwodzić się - może i obraziłem swym wywodem - pozwoliłem sobie jedynie na zewnętrzne rozpatrzenie tekstu - w którym nic z niczym się nie łączy - ale to oczywiście tylko moja sugestia i moja opinia z całym szacunkiem dla autorki i jej wiersza MN
majkaa_m... Opublikowano 30 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Września 2004 Szanowny Panie Messalin gdyby te słowa były wymysłem innej persony nie dałabym za wygraną jednakże biorąc pod uwagę Pana poziom pisania moge tylko lub aż podziękować za konstruktywny komentarz kłaniam się Maj P.S. i żeby sobie nikt nie wymyslił że słodzę czy coś, no może odrobinę :)
Messalin_Nagietka Opublikowano 30 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2004 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Pani Majko - cóż - dzięki za te poziomy mych wierszy - ale tu - pod Pani wierszem tylko o wierszu winno być i to o Pani wierszu z szacunkiem i serdecznym pozdrowieniem MN
Rekomendowane odpowiedzi