Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

burza

Rekomendowane odpowiedzi

mnie zastanawia:
różdżką w krąg ruchy

czy chodzi o ruchy różdżką w krąg? a może różdżką w krąg ruchu? :)
brzmi to dosyć tajemniczo.

Muszę też przyznać,że Tytuł-treść-pointa wydają mi się trochę niespójne,jako całość.
Ale najpierw zastanowię się czy rozumiem o czym jest ten tekst :)
W każdym razie ciekawy.
Pozdrawiam serdecznie
Coolt

Czytam od tyłu (wszak pono jestem wypięty ;)

"miał być efekt" - jest zawsze, pytanie jaki? Myślę, że o to chodzi.
Jak sądzi Wu: cóś się nie udało.
Z pałeczką magika ruszać na żywioły? To chyba tylko ta laska z Tomb Raidera by potrafiła :D

Iskra odbita od dzwonu da nie tylko blask - jeśli dobrze się wsłuchać, można poczuć jego serca bicie (cóż, że żelaznego).
"cirrocumulus" - to ławicowate chmurki, więc "klębiastej ławicy"?
"carillon" - wszyscy wiedzą, bajka.
Nie lubię wierszy zagadek (zwłaszcza, gdy autor podpuszcza: zgaduj, zgaduj). Nie lubię sięgać do słowników, żeby zrozumieć wiersz (chyba, żeby, a! to co innego :)
Ale przecież i tak nie zrozumiałem.
Najważniejsze, że u nas wyszło teraz słonko po kilku dniach smuty. O! i to jest pocieszające.
:D
pzdr. bezet

ps. i proszę nie dawaj mi takiej opowiedzi jak niżej, bo się wypiszę z tego pamiętnika :P

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Panie Romanie PAN nie rozumie ??? a miało być tak miło...."piekne panie grzane wino" :)))
TWA opinia jak taktyka dla czytelnika ;)
czy z pałeczką na żywioły, czy żywioły "z" (dla męskiej części lepiej z tą laską z Raidera) :))
a i bicie serca wówczas poczuć można...chyba, ze siła równa iskrze, cirrocumulus - chmury nie powodujące opadów, kłebiasto-pierzaste...i dalej wyładowania i bla bla bla (pochmurnie tłumaczyć) :)) no i efektem może być zagadka :) ale czy o to chodzi? :)))))
Dużo słonka wpisuje Panu do pamiętnika :)
Pozdrawiam.
Ana.

"a miał być efekt" - i słusznie, miał być :( Niestety żadnych większych emocji. Nie wyczułem klimatu, choć czułem, jak wszystko narasta, ale bez większych doznań. Jedyne co mi się podoba tutaj, to sprytna "zabawa" słowami... Potrafisz nieźle nimi operować, więc traktuję to jako wypadek przy pracy :)

Nie podoba mi się to osamotnione zakończenie (brzmi jak wyrwane z kontekstu - a w tym wierszu to chyba niezamierzony efekt), może zawiera głębszy sens utworu, ale nic poza tym nie wnosi. Tylko niepotrzebnie drażni czytelnika...

Pozdrawiam serdecznie

PS. Ładnie "zaokrągliłaś" ten wiersz tą łaciną - efekt obłoków - podoba mi się :)