Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

.

Dziś dziękuję
Ci za radość tamtych dni.
Za te chwile,
w których byłeś tylko ze mną.
Kiedy mogłam
razem z Tobą witać świt
I wtulona w Twe ramiona
tłumić senność..

Dziś dziękuję
za spędzony z Tobą czas.
Co pozwolił mi na chwilę pobyć sobą.
I choć więcej
już nie będzie nigdy nas,
ja zachowam
każde Twoje słowo...

Dziś dziękuję
za to,że znalazłeś mnie
i przez moment
otoczyłeś ramionami.
I choć jutro
inny już nadejdzie dzień
pozostaniesz w moim sercu
z najskrytszymi marzeniami...

Opublikowano

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Witaj Elżbieto - myślę że jesteś bardzo młodą osobą która pragnie wyrazić swe pragnienie
które dalekie jest od rzeczywistości - też tak pisałem kiedyś lecz nie publicznie .
Nie gniewaj się ale słabiutki ten wiersz - raczej do pamiętnika .
Ale proszę nie przejmuj się tym co napisałem - tylko próbuj dalej .
pozd.
Opublikowano

urokliwie beznadziejne / wiersza tutaj nie ma może to jest wierszyk ale dla Ciebie pewnie ważny /

jeśli będziesz chciała pisać i w między czasie będziesz czytać poezję i nie tylko to oduczysz się takich troskliwych bełkotów / samo przyjdzie jeśli wcześniej nie odejdzie w ogóle /

t

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnio dodane

• Ostatnie komentarze

• @Nata_Kruk :) oj będę. Tak @huzarc mnie rozgryzł i to rozgryzienie bardzo mi smakuje :) dziękuję Wam za wejście w tekst, to dużo dla mnie znaczy. Miłego :)

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Pięknie :) Dziękuję i Tobie też. Rozsmakuj się :) @Berenika97 i co ja mam Ci odpowiedzieć? :) Odbierasz tak jak chciałam by był odbierany i za to Co bardzo dziękuję. Pozdrawiam Cię i Pana Męża i szczęścia Wam życzę mnóstwo :)  
    • jesteśmy między ciszą a rozszeptem nieśmiałym niczym jeszcze przez chwil parę   nawet nie słowem nie przedtem niesensem   twym niczym któremu musisz dać wiarę   będziemy wierszem szmeranoszemranym wybranym spomiędzy szeptu i ciszy   nie tylko słowem a zapamiętaniem   przedtem i teraz niesensem logicznym      
    • @Berenika97 jeszcze dopiszę dwa wersy do tej zwrotki a puenta jest jakby połączona z górnym wersem odnośnie wyższego celu w kontekście wjery jakim kieruję się ta postać
    • Życiostajność "Jeśli chcesz rozśmieszyć kota, opowiedz mu o swoich planach" fraza-przekrętas, tylko dla ciebie. we wczorajszej baśni, tuż przed nastaniem świtu diabeł-Kopciuszek wybiegł spłoszony gubiąc na schodach lewe kopyto. śmieszne, prawda? dzisiaj opowieść mutuje, na jedną noc zmieniam się w niepoprawnego menofila. i częstujesz mnie różyczkami, rozsiewasz je po mojej bieli. zaraz zjawią się posłannicy nieco przyblakłego mnie-księcia, okaże się, że to mi brakuje części nogi. złotooki, przycupnięty w kącie kot będzie patrzeć ze zgrozą, jak żołdacy wyciągają mnie z pokolorowanej pościeli na kolejny bal bez morału (jest zdecydowanie za wcześnie na tak poważne i parszywe słowo jak koniec, a je właśnie zapowiadałoby umoralniające puencisko). kim będziemy, w które rejony, na łąki usiane jakimi rodzajami kwiatów rzuci nas wyobraźnia? Rafał (Florian Konrad) Ganżuk  
    • przed lustrem stoi strach myśli bać się czy nie tego co widzę   przecież moja twarz nie jest łatwa nie do głaskania   stoi przed lustrem i kombinuje jak na  siebie patrzeć by nie przegrać 
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...