Anna_Myszkin Opublikowano 3 Sierpnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2010 pod płatkami rozmiękłych powiek w rozpuszczonych barwach tęczówek (nietożsame z nazwą od dawna) drżą bliźniaczki na światło nadczułe za przykładem niewczesnych panien zapaleniem grożąc spojówkom wypatrują z czerni purpury snem wznieconej o życie za późno na ulicy japońskiej wiśni gaśnie ostatnia latarnia
Eunicee Opublikowano 4 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2010 Anno:) pięknie poprowadzony i ta latarnia ładnie gaśnie na końcu. Pozdrawiam
6 kilo Opublikowano 4 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2010 Anno, delikatnie i pięknie napisany wiersz, jestem pod wrażeniem, pozdrawiam, jacek.
6 kilo Opublikowano 4 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2010 Anno, jeszcze taka myśl przyszła mi do głowy po skojarzeniu z japońską wiśnią, nie jest to a"propos Twojego wiersza więc się nie gniewaj, w jednym z filmów kochanego Barei facet konsumujący wiśniówkę mówi do kompanów: "Japonia, to jest zasadniczo kraj....przekwitłej wiśni", i tyle, j.
Anna_Myszkin Opublikowano 4 Sierpnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Bardzo się cieszę, że Ci się spodobał, Eunicee :) Pozdrawiam :)
Anna_Myszkin Opublikowano 4 Sierpnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Takie komentarze naprawdę krzepią, Jacku - dziękuję bardzo :) Pozdrawiam :)
Anna_Myszkin Opublikowano 4 Sierpnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Pamiętam, pamiętam tę złotą myśl z "Rozmów kontrolowanych" :) Skojarzenie jak najbardziej na miejscu - te moje panny też już przekwitłe mocno ;)
6 kilo Opublikowano 4 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2010 no tak, ROZMOWY KONTROLOWANE, to się przestrzeliłem czasowo, bo Rozmowy reżyserował Chęciński, chyba z sentymentu po Barei który już nie żył, ale klimaty Barei i świetnych aktorów, i tamtych czasów, pozdrawiam Anno, jacek.
Anna_Para Opublikowano 4 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2010 Czy już nie czytałam tego wiersza w warsztacie? Podoba się niezmiennie.Ulica Japońskiej Wiśni Niech ci się przyśni Co jakiś czas To nie ja, to Osiecka:) Cieplutko, Anno, Anna;)
Leokadia_Koryncka Opublikowano 4 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2010 Nie pamiętam, czy czytałam w W. Nie szkodzi. Wiersz subtelny, czyściutko poprowadzony, miło poczytać... Cieplutko - Leo.
Magda_Tara Opublikowano 4 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2010 i jeszcze ta egzotyka na końcu mniam! baaardzo się podoba, Anno :))
Anna_Myszkin Opublikowano 4 Sierpnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. No proszę - ja nawet nie pamiętałam, że to nie Barei. Pozdrawiam raz jeszcze :)
Anna_Myszkin Opublikowano 4 Sierpnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Pamięć godna pozazdroszczenia, Anno :) Bez Osieckiej nigdy by się nie napisał. Bardzo mi miło, że nadal się podoba. Pozdrawiam :)
Anna_Myszkin Opublikowano 4 Sierpnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Najbardziej się cieszę, że "baaardzo". Dziękuję, że byłaś tu z dobrym słowem, Magdo :) Pozdrawiam :)
Oxyvia Opublikowano 4 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2010 Aniu, bardzo nastrojowy wiersz. Ale puenta jakoś mi nie gra z całością, bo nie rozumiem jej w tym kontekście. Wiersz jest o śnie? O zamkniętych oczach, o marzeniach, o świcie (skoro gaśnie latarnia), a więc pewnie o przebudzeniu i zderzeniu z rzeczywistością, o niewczesnym panieństwie i o straconych szansach - bo "o życie za późno". Ktoś przespał życie na marzeniach i za późno się obudził. Tak to czytam. Ale jak ma się do tego ulica japońskich wiśni? Nie rozumiem.
Anna_Myszkin Opublikowano 4 Sierpnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2010 Oxywio, czytasz niezwykle trafnie - pobudziła je piosenka z tekstem A. Osieckiej "Ulica japońskiej wiśni", co prawda nieco za późno ta purpura. Dziękuję, że przeczytałaś, tym bardziej, że bez piosenki trochę rebus wyszedł. Pozdrawiam :) (Odmawiają mi tu zamieszczenia adresu z http ;( Gdybyś znalazła chwilkę, to na "wrzucie" jest pod tym tytułem.)
Marek Konarski Opublikowano 5 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2010 Wpływ jakiejkolwiek piosenki na "stan oczu", nieco przerysowany ale u kobiet wszystko jest możliwe :)
Pan_Biały Opublikowano 5 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. puenta jest najlepsza, i gdyby tylko w tym klimacie była reszta wiersza, niestety nie jest powieki, tęczówki, spojówki - nie za mnogo tego pozdrawiam r
Anna_Myszkin Opublikowano 5 Sierpnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dzięki za czytanie i opinię, ale myślę sobie, że też niejeden mężczyzna nadwyrężył wzrok, wypatrując jakiejś mglistej szansy na odmianę ;)
Anna_Myszkin Opublikowano 5 Sierpnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Mnogo, bo oczu mamy dwoje ;) Dobrze, że choć puenta się obroniła. Pozdrawiam :)
Rekomendowane odpowiedzi