Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Walking in the air - pomyślałem tak to jest właśnie ona
to bym usłyszał gdyby była pozytywką

jaka muzyka jest we mnie

oprócz wszystkich płyt Turnaua
szczypty Grechuty przesileń Preisnera
motyw z Dębowej Doliny włosy Kaskady niezgłębiona Gaga
podmuchy Kolorowego Wiatru trochę Tęczy
Stare Dobre wędrówki Steda kilka promieni z planety K-PAX
ręczny zegarek z filmu z Firthem
and Your Heart Is As Black As Night

jednym słowem rzępoliłbym jak szkatuła ze świętego sęku..

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnio dodane

• Ostatnie komentarze

• @[email protected] A można i tak na to spojrzeć, bo czemu nie :) Co do młodości to durna i chmurna;) Pozdrawiam serdecznie

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

@Alicja_Wysocka tak, rymy typowo nie są dla mnie typowe:)  Czasem się zdarzyć może jakiś rym i wtedy z nim nie walczę:)  Dziękuję za komentarz i pozdrawiam serdecznie
    • @Naram-sin   Zarzucając komuś zbyt filozoficzne oraz wyszukane słownictwo... "troglodyta" wystarczyło napisać "prymitywny" lub "nieokrzesany" - ale zbyt to pospolicie. "Troglodyta" bardziej się usłyszy. Forum - to słowo odmienia się przez "dyskusja", a dyskusje prowadzą ludzie, którzy mają różne poglądy. Ludzie kultury prowadzą rozmowę na zasadzie dialogu, nie monologu jednej sentencji, jednej idei, jednej prawdzie. Stopień dobierania słownictwa ma duży wachlarz możliwości, które notabene innym dadzą poznać również jego osobistą manierę. Bezdyskusyjny autorytet, który roztoczy, jest bardziej zamknięciem drzwi przed nosem kontrkandydata w dyskusji. Ilu ludzi, tyle może być opinii. A co do przyjemności - wyczuwam tu ukrytą metaforę (śmiech), gdyż zapewne chodzi o konstruktywną krytykę. Krytyka odmienia się czasami u niektórych w szyderstwo, a ta niczego nie uczy, daje poczucie, że zrobiłem z siebie głupca. Więc sądzę, by nikomu emocjonalnego kaca nie fundować, to lepiej dać miłą wskazówkę lub nie powiedzieć nic.   ..."czytając toto, chyba zaoszczędzę na używkach"... Rozumiem, że jest to kulturalne, twórcze, wyszukane i odpowiednie słownictwo. Gdzie inny komentarz brzmi: ..."Na forum portalu szczytnie mianującego się literackim"... To że tak zapytam: o co chodzi z tym troglodytą? - ironia, bo wątpię, czy czytelna. Dorzucę do tego brak konsekwencji zachowawczej, taka trochę sinusoida z potocznego słownictwa w erudycję.   Pozdrawiam i za radą idę na spacer w tą deszczową pogodę.  
    • Wspaniale, czuję ten klimat słodko-leniwy w gęstwinie zieleni:):)
    • @Waldemar_Talar_Talar Dziękuję Talarku:):) @Jacek_Suchowicz jak zwykle niezawodnie komentujesz:):) dzięki:) @Alicja_Wysocka Niezmiernie mi miło za tak pochlebny komentarz:):) @andreas Tobie również serdecznie dziękuję:)
    • dzień piękniejszy czy noc zaćmienie czy tęcza babie lato a może mgły na łąkach i szczytach gór   jeleń łoś czy las w którym żyją - róża mak a może ptak który rano budzi świat a  może o miłość tu chodzi   wiosna lato jesień  czy zimowe nocne niebo po  którym tańczy księżyc i miliardy gwiazd   człowiek piękniejszy czy jego sny do których  budząc się uśmiecha albo  wyciera łzy
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...