Zgłoś
-
Ostatnio w Warsztacie
-
Waldemar_Talar_Talar 16 236
czasem człowiek
dupą się obraca
do fajnego
klnąc pod nosem
to nie mój świat
szkoda czasu
czasem człowiek
zło widząc się
uśmiecha
podnieca go to
myśli a co tam
to nie moje
czasem człowiek
jest sobą więc
płacze
liczy że kiedyś tam
to ciemne
rozjaśni
2
-
-
Zarejestruj się. To bardzo proste!
Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.
-
Ostatnio dodane
-
Ostatnie komentarze
-
Przez Migrena · Opublikowano
@Andrzej P. Zajączkowski to co najgłębsze /milczenie i wspomnienia/ nie potrzebuje głosu. To siła która broni się bez słów. Ladnie napisane -
Przez Robert Witold Gorzkowski · Opublikowano
Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
To tak delikatnie ode mnie @Migrena może i masz rację ale nawiasy nic nie mają z romantyczności -
Przez Migrena · Opublikowano
@Robert Witold Gorzkowski a mnie się wydaje, że nawiasy są tutaj zastosowane bardzo celowo. Symulują równoległość znaczeń. Nacisk fizyczny, symboliczny i emocjonalny ma kierunek. Z wnętrza i do wnętrza i oba kierunki działają równocześnie. Widzę je jako współistniejące a nie czasowo odmienne. Bez chronologi zdarzeń. Ja tylko tak to widzę. Bez przesądzania oczywiście. Jako głos w dyskusji :) -
Przez Robert Witold Gorzkowski · Opublikowano
@Roma nie zrozum mnie źle nie oznacza to że dalej się posypało po prostu dwa pierwsze wersy są poetyckie AM i mają wielowymiarowy odbiór. Natomiast pozostałe wersy wiodą od ekspresji zewnętrznej po żywe pulsujące wnętrze zupełny real i to też może się podobać ale duchowość i ekspresja jest z innej planety. dobrze dodam to choć nie chcę innych oceniać, ale zaznaczam to jest tylko moje odczucie (od serca do serca) w nawiasach przestaje być poetyckie i 2x włóknach bez podwójnego znaczenia mnie razi.
-
-
Najczęściej komentowane
-
Wiersze znanych
-
Najpopularniejsze utwory
-
Najpopularniejsze zbiory
-
Inne