Anna Maria K. Opublikowano 25 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Września 2004 Zraszane jedynie łzami smutku i osamotnienia Smagane wichrami obojętności i niewrażliwości Obrywane z liści marzeń, pragnień, wspomnień Zziębnięte mrozem skuwającym martwe serce Z nadłamanymi gałęziami celów, wartości, ideałów Opuszczone na pustkowiu wokół betonu stolicy Stoję, ja drzewo jesienne W dawnym ogrodzie letniej ludzkiej świetności (a jesień już na zawsze i jeden dzień dłużej...)
Agnes Opublikowano 25 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2004 no...przyznam że jest już troszeczkę lepiej, jednak nadal powtorzę się: duzo pracy:) koncowka nawet dobra, niepotrzebne wyjasnienie w nawiasie jak dla mnie Agnes
Joanie Opublikowano 25 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2004 moze byc, tylko do cholery dlaczego takie dolujace i smutne to wszystko powtarzalnosc czekam na nastepne
Anna Maria K. Opublikowano 25 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Września 2004 Dziękuję Agnes za tą odrobinę nadziei na przyszłość :)
Anna Maria K. Opublikowano 25 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Września 2004 Do Joanie, mogę się dowiedzieć, co ma oznaczać ta powtarzalność? Chyba nie można mieć pretensji do "artysty" (nie śmiem tak nazywac siebie, mówię tylko ogólnie) o to, że upodobał sobie jeden motyw i tworzy wiele utworów w podobnym nastroju, ale różniących się kompozycją i wszystkimi elementami... Ja lubie tzw. "dołujące" wiersze, taka juz moja natura. Może przez pisanie o smutku, przelewam część goryczy z serca na papier, co pomaga mi utrzymać jako taka stabilizację emocjonalną. Czy jest w tym coś złego?
Agnes Opublikowano 25 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2004 latwiej jest pisać o smutnych rzeczach i gdy jest się w smutnym nastroju to normalne, jednak trzeba tez próbować czegoś innego. Oczywiście nie wypowiadam się za panią Joanie:) Agnes
Joanie Opublikowano 25 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2004 uwazam ze ten temat jest nieco naduzywany owszem mozna o nim pisac, ale ciekawie, inaczej, nowatorsko nie twierdze ze piszesz zle, zapowiadasz sie doskonale tylko postaraj sie pisac soba a nie powtarzalnymi zwrotami
Joanie Opublikowano 25 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2004 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Bez pani.. Asia najlepiej
Anna Maria K. Opublikowano 25 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Września 2004 Równie dobrze można powiedzieć, że nadużywany jest temat miłości... Gwarantuję, że starałam się to pisać za siebie i z potrzeby serca. Nie musi się oczywiście wszystkim, podobac, ale z pewnością jest szczere.
Ona_Kot Opublikowano 25 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2004 szczerość nie zawsze wystarcza na obronę średniego bądź kiepskiego tesktu ten akurat należy do średnich, moim zdaniem w ramach konstruktywnej krytyki proponuję (mam nadzieję, że Autorka nie obrazi się na mnie) własną wersję tego utworu (z tych samych, lub podobnych słów): ***a jesień już na zawsze i jeden dzień dłużej zraszane osamotnieniem wichrami smagane obrywane z liści wspomnień marzeń zziębnięte serce z nadłamanymi gałęziami celów opuszczone na betonowym pustkowiu stoję drzewo jesienne *** ps. zwrot wokół - zastrzeżenie - jak jedno drzewo może stać wokół czegokolwiek? pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi