Danuta Duszynska Opublikowano 17 Lipca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2010 Powstało z brzydoty i tak dla przekory ktoś podniósl dziwadlo na piekna piedestal. Dzisiaj nam króluje w stroju swym upiornym parada dziwadeł brzydka, zgoła śmieszna. W cudacznym ubraniu, z wykrzywioną twarzą, ruszyla parada wielce z siebie dumna. gdzie dojrzala piekno z pochodu wyprasza, mysląc, ze jej ono nigdy nie dorówna. Schowalo sie piękno, ukrylo w ciemnosciach, wojowac z brzydotą nie jego zwyczajem. Pozwólmy się pięknu na światlo wydostać z ciemnego zakątka tak wysokich barier. Wszyscy dobrze wiemy, ze piękno zwycięży, wszak czlowiek wrażliwy nie da sie omamić. Jablonią rozkwitnie i owocem swieżym rozgości w ogrodach, zrzucając strój szary. australijka 1
Na indeksie Opublikowano 17 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2010 Dla mnie ... P RZ E P I Ę K N E !
Dyziek_ka Opublikowano 17 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2010 Lubię się śmiać, lubię cyrk i artystów cyrkowych, ale nie stawiam ich na równi z filharmonikami Bardzo trafna i fajna diagnoza, ale tytuł może warto złagodzić, skoro piękno i tak na wierzchu Dziękuję za, ą i ę lepiej się czyta. Pozdrowienia dla antypodów z gorącego lata
Zdzisław_Chciwiec Opublikowano 19 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2010 ,,Pozwólmy się pięknu na światlo wydostać z ciemnego zakątka tak wysokich barier.,, - jestem za myślą przewodnią .......wiersz z przesłaniem i to bardzo glębokim .....podziwiam i pozdrawiam :)))
Danuta Duszynska Opublikowano 20 Lipca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2010 Dziekuje za poczytanie. Ktos podrzucil mi link "polish characters", dziekowac Bogu, chociaz wiersze bede poprawiac, na poprawki komentarzy nie mam sily. Pozdrawiam.
Pati_K Opublikowano 26 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2010 Piękny ten wiersz... Dał mi na prawdę dużo do przemyśleń. Oby tak dalej :) :) Powodzenia :)
Rekomendowane odpowiedzi