Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Gdzieś Ty słyszał dźwięki cytr na tyle wyraźnie, by jakaś groza Cię przeszyła i dreszcz? Chrzańcie cytry, słuchajcie lepiej Lady Gaga! W każdym bądź razie, od dzisiaj, jak tylko usłyszę cytrę (chociaż nie wiem, gdzie), od razu będę miał skojarzenia z horrorem...:)

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnio dodane

• Ostatnie komentarze

• Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Jak obserwuję wokół innych powroty do domu to: wracajmy w pełnym zdrowiu  to jest najważniejsze!!!
    • @Dariusz Sokołowski @Sylwester_Lasota – tu występuje jako czasownik, więc na pewno błędnie użyte. Ale trefniś "ratuje" to szczęśliwie wyciągnięte z archiwum słowo. Zachęcam Autora do poprawek, takich czy innych, bo naprawdę  jest potencjał – pierwszego wersu Leśmian by się nie powstydził (choć odradzałabym podążanie za nim w neologizmy, jak "skrzyste").
    • Kazali gonić króliczka. Właściwie sam sobie najbardziej nakazałem. Wiedzieli, choć ja z początku nie zdawałem sobie sprawy że króliczka dogonić się nie da.   Zrezygnowałem, choć to niemożliwe jest rejterować.   Gdzieś polubiłem i możliwe że w międzyczasie grono artystyczne najbardziej. Króliczka dostrzegłem w sobie jak oni i jak oni zacząłem przed króliczkiem w sobie uciekać. No niestety, nie szło dać nogi.   Wyjściem mógłby być amorfizm. Dążę i drążę, ale w świecie światopoglądowym i on jest niemożliwy. Tezy prawdy i kłamstwa otaczają cię okrutnie. Zawłaszczają ciebie bardziej niż najbardziej.    Radzą, goń, uciekaj, zmieniaj, ale polub siebie. Ale dlaczego tak robią? Dlaczego w istocie?   Ano dlatego że spokojniej pogodzisz się z przegraną. Bo w zasadzie w regule w założeniu z niemożliwością nie wygrasz i tak. Labirynty i baseny tak już mają. Konstrukcja taka. Właściwie chyba chodzi tylko o to, by pięknie przegrać. Efektywnie lub chociaż efektownie.   I może ci co bardziej to wiedzą, może ciut więcej się śmieją. Śmieją się z siebie, z ciebie czy ze mnie?   Warszawa – Stegny, 04.05.2025r.
    • @Łukasz Jasiński szkoda, że nie ma Króla i czwartkowych obiadków:)
    • Podejrzewam, że to opis (całkiem udany, naturalny) narcyzicy, dla której inni są jedynie obiektami, służącymi do zaspokajania określonych potrzeb, najczęściej emocjonalnych.  

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Relacje z ludźmi służą do tego, aby tę bajkę potwierdzać i utrzymywać przy życiu, bez wątpienia kosztem ogromnej utraty własnych zasobów.
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...