renata_majak Opublikowano 5 Lipca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2010 Lubiłam lato, ale nie w tym miejscu, gdzie nie było szansy by ukryc sie, przed palącymi promieniami słońca a za łyk wody, oddac można było życie. Lubiłam zimę, lecz nie tutaj gdzie przemarzniętymi palcami rozpuszczałam śnieg w dłoniach by ugasic pragnienie, a siarczysty mróz bezlitosnym zimnem przeszywał moje ciało. Lubiłam noce, nawet tutaj w Oświecimiu, jedyne chwile gdy otulona płaszczem ciemności marzyłam o bliskich mi ludziach i o wolności która przyszła niespodziewanie, pewnego dnia. lipiec 2009.
Katarzyna Dworakowska Opublikowano 5 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2010 Twój wiersz jest jakby zapowiedzią dalszej opowieści, wolność przyszła niespodziewanie, a ja chciałabym się dowiedzieć, co z resztą. Pozdrawiam
renata_majak Opublikowano 6 Lipca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2010 Odzyskana wolnośc jest tutaj finałem wiersza, właśnie jego zakończeniem ,celem.Czy dopisywanie dalszej częsci wydarzeń nie związanych z tym miejscem miałoby jakikolwiek sens.Pozdrawiam
Łukasz Nycz Opublikowano 6 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2010 Mhm. Pełno tutaj jest literówek (ukryc sie, oddac, ugasic), nawet w nazwie Oświęcim! Właśnie tam mieszkam ; ) Płaszcz ciemności mnie nie zachwycił. Po części wiersz też; myślałem, że na końcu będzie coś dobrego, a tutaj kiszka.
renata_majak Opublikowano 7 Lipca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2010 Tak wiem mam problem w komputerze z ta kropeczką nad c.a Oświęcim to moja ulubiona tematyka i miejsce gdzie często wracam.pozdrawiam znawcę poezji surowego jak widzę.
renata_majak Opublikowano 7 Lipca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2010 i proponuję samemu coś napisac dla porównania.jestem pewna ze mnie zachwyci.
Łukasz Nycz Opublikowano 7 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2010 Surowego? Eee. Niestety, ale nie używam banalnych metafor, to może być problemem w wywołaniu zachwytu. Pozdrawiam.
renata_majak Opublikowano 7 Lipca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2010 Więc proszę ograniczyc metafory ,ja nieczęsto ich używam,chociaż niektórzy twierdzą, że im więcej metafor tym ciekawszy utwór.Tyle tu gustów ile ludzi.na szczęście większośc traktuje to pisanie jako zabawę i nie czują sie Mickiewiczami.Trudno jest mi krytykowac innych i oceniac,w każym wierszu znajduję to coś.proszę napisac wiersz i sprawdzic sie.pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi