Agata_Lebek Opublikowano 2 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2010 Czy Anna nie powinna się budzić po prawej stronie? Nad rzeką jeszcze myślę ; Wrócę do wiersza... Środkowa zwrotka podoba mi się najbardziej
Marek Konarski Opublikowano 5 Lipca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. "wyburzania maja" bardzo trafne :) ale potem to czyszczenie języka? i logika środkowej strofy nieco omsknięta, bo od westchnienia truskawek uciekać w idy czerwcowe? od pęków nóg w miękki odsłoniety brzuch?? i mam zastrzeżenia co do "westchnień" - jakby nie można było inaczej. za to "pęki młodych opalonych nóg" niebezpiecznie w wyobraźni pękają ;) nie czytałam komentarzy, więc jak się powtarzam, to przepraszam. Pozdrawiam /b Wszystkie słowa są na miejscach i z zadaniami, wymyślonymi im przez autora. Wiersz jest skończony i nie podlega zmianom, a wszelką krytykę znosi z pokorą :)
Marek Konarski Opublikowano 5 Lipca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Może powinna ale nie chce :) Dziękuję.
Marek Konarski Opublikowano 5 Lipca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję.
Dorota_Jabłońska Opublikowano 6 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Może powinna ale nie chce :) Dziękuję. Próbowałam już z tą stroną :)) nic z tego ;) Marku, podoba mi się w tym wierszu męski punkt widzenia rzeczy niby zwyczajnych a jednak opowiedzianych w sposób intrygujący, ciepły, szczery. Pozdrawiam :)
Marek Konarski Opublikowano 6 Lipca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Może powinna ale nie chce :) Dziękuję. Próbowałam już z tą stroną :)) nic z tego ;) Marku, podoba mi się w tym wierszu męski punkt widzenia rzeczy niby zwyczajnych a jednak opowiedzianych w sposób intrygujący, ciepły, szczery. Pozdrawiam :) Budzimy się i zasypiamy w zwyczajności, dlatego trzeba się starać, by była intrygująca, ciepła i szczera :) Dziękuję.
Vi Dal Opublikowano 23 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2010 Zaciekawiona Komentatorem pod swoim wierszem zaglądnęłam tutaj:-). Nie czytałam komentarzy bo polemika "fajny,dobry,brakuje,za dużo" jest dla tych, którzy mają czas:-). Od siebie tylko tyle, że wiersz jest świetny i mało takich na poetyckich portalach.
Rekomendowane odpowiedzi