Jimmy_Jordan Opublikowano 14 Czerwca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2010 połknąć głos z odpowiednim cytatem markiza de sade: "skoro jest możliwe by sama natura stworzyła [...] czemu szukasz jej pana?" chłopca karmiła wilczyca bił zabił brata zbudował miasto i wszystkie dojazdowe drogi jedni wychodzili na ludzi mając za rodziców małpy inni mając rodziców za małpy przestań chcieć to tłumaczyć połknij głos z odpowiednim cytatem - markiz w każdym razie kończy swój wywód radą by zacząć się uczyć fizyki chłopca karmiła wilczyca "czemu szukać jej pana?" połknij głos wypluj słowo jak antybiotyk którym rzygali już wszyscy przed tobą jak antynomię przetraw tę zdrową wiarę w istnienie boga
Agata_Lebek Opublikowano 14 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Po przeczytaniu tego wiersza przypomniało mi się zdanie wypowiedziane przez "praktykującą" katoliczkę, która uznawała mnie (błędnie) za absolutną ateistkę. Powiedziała do mnie mniej więcej tak: Więcej w Tobie Boga niż we mnie. W wierszu jak w życiu dużo paradoksu i praw fizyki, a tego Panie ; nie przeskoczysz :) ale pomyśleć można ;)
Magda_Tara Opublikowano 14 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2010 A' propos tego, co Agata... ks. Zieja (kapłan opozycji w latach PRL-u) powiedział Jackowi Kuroniowi - "nie musisz wierzyć w Boga, najważniejsze, że On uwierzył w Ciebie" :)) bardziej mi się od srającej Muchy, sorry! muchy! buziak, Dżi Dżi :D
Anna_Para Opublikowano 14 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2010 Doskonały tekst Jimmy! Bardzo trafia. Poprawiłabym, mimo przyjętego kolokwialnego stylu: " w każdym razie" - bez " bądź". Zaufaj mi! Tak będzie lepiej! Cieplutko, Para:)
Jimmy_Jordan Opublikowano 14 Czerwca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. nie ma absolutnych skrajności, w niczym. są wątpliwości, ale nie co do fizyki ;P przeskoczę, ale nie dzisiaj jeszcze ;P dzięki, że zawitałaś, potrzebna ta wizyta, zdrówko, Jimmy
Jimmy_Jordan Opublikowano 14 Czerwca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. bardziej? ;P łeeee bo to taki ciąg dalszy, jakby w Ciebie mucha wpadała, to byś napisała identyko ;P (;)) a o tych wiarach to nie wiem, ale szczerze wątpię, zdrówko, Jimmy
Jimmy_Jordan Opublikowano 14 Czerwca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. babko, babko, udaj się ;P
Jimmy_Jordan Opublikowano 14 Czerwca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. bezgranicznie ufam ;P dzięki, Jimmy
Anna_Para Opublikowano 14 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2010 Oooo? Jestem bezgranicznie zdumiona! :)
Magda_Tara Opublikowano 15 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. bardziej? ;P łeeee bo to taki ciąg dalszy, jakby w Ciebie mucha wpadała, to byś napisała identyko ;P (;)) a o tych wiarach to nie wiem, ale szczerze wątpię, zdrówko, Jimmy :))))))))) nie wpadła, cholera jedna! :((((( a co im żałować z tymi wiarami!!!! niech se wierzo! buziak, JiDżej!
Rekomendowane odpowiedzi