Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Zgłoś

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnie komentarze

• @Kwiatuszek Niestety tak robią...., cytując Nikifora z filmu Mój Nikifor - "źli ludzie, nie będę malował"
    • Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

@ViennaPCałkowicie rozumiem Twój dyskomfort, jednakże to nie dotyczy się mnie w aspekcie religijnym. Nazywam to wyzwoleniem duchowo uniwersalnym. Po prostu, kto szuka ten znajdzie i osobiście szanuję przekonania każdego człowieka, jeśli mieszczą się w granicach: NIE KRZYWDŹ! Pozdrawiam!

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

• @Wiesław J.K. dziękuję, niemniej czuję pewien dyskomfort z powodu tego, że być może burzę czyjeś wizje związane z wiarą, czy też religią, które nie oszukujmy się - dla wielu nadal oparciem, siłą i nadzieją. No i nie każdy jest gotowy wstać z kolan, wznieść ręce i powiedzieć - Jestem wolny, żadnych bytów i żadnych panów nade mną! Bo zwyczajnie nie wierzymy, że możemy być wolni... Żyć według jednego, uniwersalnego przykazania: nie krzywdź.  Dziękuję. :) 
    • @Rafał_Leniar ......ale kiedy skończy się ma męka i wstyd....MAMA.
    • Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

@Stary_KredensBardzo delikatny temat, jednakże czytając strofy Twojego wiersza, przekonania w moim umyśle kiwały głową potwierdzająco. Ludzkości energia bardzo często, codziennie, wsiąka w nieznane, do końca niepoznane wybielanie, czytaj pranie mózgu, dla dobra jakiejś tam elity, która złamanym groszem nie rada się podzielić. Wciskanie kitu i bałachów dla szerokiego pospólstwa jest ogólnie rozpowszechnione na całej planecie. Modlitwą moją jest i cichym marzeniem, że przyjdzie ten dobry Bóg, który wyjdzie z gromady złych bożków i potężnym głosem oświadczy: DOŚĆ! 
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...