aluna Opublikowano 26 Maja 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2010 to właśnie dzisiaj myślałam o dzieciństwie jak zgubiłam się na rynku szukałam zielonego koloru Twojego płaszcza teraz jestem pewna słuchając matczynego głosu słyszałam głos anioła
Magda_Tara Opublikowano 26 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2010 przepiękna miniatura, Aniu taka zielona jak orzeszki pistacjowe buziak najczulszy :)))))
aluna Opublikowano 26 Maja 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuje Droga Taro,jak usłyszałam głos mamy w domofonie...zamarła z radości ,nie uwierzyła ,ze przyjechałam Ją uściskać! Stąd ten wiersz ,tak na gorąco pisany! Jesteś wspaniała ,empatyczna i niesamowita! Serdecznie i słodko! Ania
WiJa Opublikowano 27 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2010 Ile piękna i ile serdeczności może się kryć w tak niewielu słowach, a właściwie w epizodzie, który wywołał taką piękną (trafną) refleksję. I piękne jest to, że ten wiersz szokuje, ale nie jakąś przewrotnością, tylko dosłownością. Zresztą wiersz, który już jakże pięknie skomentowała Magda Tara. No i właśnie ten piękny wiersz, i ten piękny komentarz odbierają mi głos na temat tego wiersza. I to nawet , jeżeli w życiu sam napisałem (wydany niedawno) tomik wierszy w całości poświęcony matce (nawiasem mówiąc zatytułowany „Najpiękniejsze słowo świata MAMA”). Pozdrawiam
aluna Opublikowano 28 Maja 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Z wielką radością i "kruchością" (jestem romantyczką)przeczytałam Pana komentarz! Dziękuje za mile słowa,pokrzepiają i nadają sens życiu! Serdecznie! Ania
Rekomendowane odpowiedzi