Robert_Siudak Opublikowano 13 Maja 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2010 - Czy wszystko, tego nie wiem Heraklicie, ale ludzie to płyną, oj płyną tuzinami. W zamszowych półbutach, lśniących lakierkach, W trupięgach i chińskich gumiakach Stoją na brzegu z ciepłym jeszcze językiem. W spoconych rękach, sakwach, łatanych kieszeniach Trzymają zimne obole, dolary, jeny lub peso. Pod paznokciami brud, jedyny znak szczególny Który dopłynie na drugi brzeg Styksu, przetrwa nurty Lete. A jednak rzeki są ludziom potrzebne I śliskie brzegi czekające na stopy śmiałków, Tych, dożywotnio topiących zdarte podeszwy i wypadłe włosy, Jak i tamtych, pływających już poza piątą boją zmysłów.
Anna_Para Opublikowano 14 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2010 Doskonały wiersz. Dlaczego nikt jeszcze nie pochwalił??? Chwalę. A, zmieniłabym "boję", ale nie wiem, dlaczego! "poza płynną granicę" - bym dała, ale to Twój, możesz nie poprawiać! Cieplutko, bo wiersz naprawdę dobry! Para:)
Robert_Siudak Opublikowano 14 Maja 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2010 Bardzo dziękuję za wizytę i konstruktywny komentarz :) wlaśnie co do zakończenia mam najwięcej objekcji i zastanawiam się co tam jeszcze pogmerać, dzięki za podpowiedzi. Pozdrawiam serdecznie R.
Anna_Para Opublikowano 15 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2010 No i "boje" zostały!!!! Trudno! Uparciuch jesteś! Ja także, więc rozumiem:) Para
Robert_Siudak Opublikowano 15 Maja 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2010 Hm , może coś w ten deseń ;)
Anna_Para Opublikowano 15 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2010 No, lepiej:) Ale "boja" i tak została. Wiedziałam :) Ok, cieplutko, Para:)
Robert_Siudak Opublikowano 15 Maja 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2010 to teraz jest boją :P Pozdrawiam deszczowo - pada :(
Rekomendowane odpowiedzi