Baba_Izba Opublikowano 11 Maja 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2010 wyzwolona nie wstydzi się nagości kłopotliwa znika w podziemnych przejściach nocą zakwita na murach węszy szyderstwo sobie wznoszonych pomników w centrum toczą się podchody ceniona giętkość pleców próżność uznaniem miernoty wzbiera rzeką łasi się pręży wygina grzbiet mostami niestrawnych afirmacji niepożądana w tym mieście goła w oczy kole szyją jej buty na miarę własnej arogancji
krzysztof marek Opublikowano 11 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2010 podoba mi się Babo! ciekawie zestawione obrazy (przeciwstawne) pierwszej i drugiej strofy. i trzecia na podsumowanie. chciałoby się zapytać: bo czymże ona jest... owa prawda - bo tak skojarzyłem sobie. pozdrawiam.
Magda_Tara Opublikowano 11 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2010 niebanalna niezrozumiała inna obca martwa bardzo, bardzo, Izo - bez zastrzeżeń. buziak!
teresa943 Opublikowano 12 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2010 zaiste, "ona" obnażona ...kole w oczy, kłamcy jej nie lubią, a Twój wiersz po prostu ...dobry! :) serdecznie pozdrawiam, Izo - Krysia
Baba_Izba Opublikowano 13 Maja 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ciągle coś próbuję poprawić, nie za bardzo umiem dopasować to co chciałabym wyrazić do formy wiersza. Dziekuję ślicznie za obecność i słowa, serdeczności - baba
Baba_Izba Opublikowano 13 Maja 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Miła jesteś, myślę, co by tu jeszcze, nie za bardzo umiem sobie poradzić z tematem, ale to W, można jeszcze poczekać. Dziękuję, serdecznie pozdrawiam - baba
Baba_Izba Opublikowano 13 Maja 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję serdecznie, miło, że czytałaś, bardzo życzliwie pozdrawiam - baba
Baba_Izba Opublikowano 14 Maja 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziekuję za przeczytanie i odczucia po przeczytaniu, tak, świetne skojarzenie, z dziełem tego Wielkiego Symbolisty! Miło mi, serdeczności - baba
Rekomendowane odpowiedzi