kasia.mała Opublikowano 1 Maja 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2010 Czyż nam tylko tą drogą po świecie, pielgrzymować tak pod jarzmem strachu, My na pamięć znamy nas wiary dogmaty. Czyż nie nam szukać na tych szlakach Ciebie, który postawiłeś pod krzyżami światło miłosierdzia i mądrości , ... Dziś Ty nim swoją ziemię obarczyłeś, który swoje słowa stawiasz w pionie, innym wyznaczasz cierpień nad granie, Krainy czynisz wokół siebie podupadłe. Ile razy zadrwiłeś ze wszystkich wody Wołam, czy była Tobie jedynie poddaną?
Judyt Opublikowano 2 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2010 Dziś Ty nim swoją ziemię obarczyłeś, który swoje słowa stawiasz w pionie,(?) coś to wołanie przyćmione (zrozumieniem) J. serdecznie
kasia.mała Opublikowano 3 Maja 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Och, gdybym mogła to by to odćmiła, jak by tak coś samym pisaniu poczytać to i tobie Judytko by się i może rozjaśniło gdybys tak zechciała, to i bym dała na zetkę (?) ja mogę dodać jeszcze i to poprawić o tak;Dziś Ty nim swoją ziemię obarczyłeś, który swoje słowa stawiałeś w pionie, innym wyznaczałeś cierpień nad granie, czyli cierpień granice niestety ostatniej poprawki nie mam jak z italikować z prawa na lewo a szkoda :)) byłoby to bardziej po chłopsku serdecznie pozdrawiam
Judyt Opublikowano 3 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Och, gdybym mogła to by to odćmiła, jak by tak coś samym pisaniu poczytać to i tobie Judytko by się i może rozjaśniło to bym dała na zetkę (?) ja mogę dodać jeszcze to poprawić o tak;Dziś Ty nim swoją ziemię obarczyłeś, który swoje słowa stawiałeś w pionie, innym wyznaczałeś cierpień nad granie, czyli cierpień granice niestety ostatniej poprawki nie mam jak z italikować na z prawa na lewo a szkoda :)) pozdrawiam a nie pomyślałaś może Kasiu, że cierpienie samo w sobie nie jest złe jeśli współistnieje z Bogiem? ten wiersz jest mało przemyślany nie dawałabym go do żadnego Z cokolwiek to jest, J. serdecznie
kasia.mała Opublikowano 3 Maja 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2010 och kochana, współistnieć w cierpieniu można bez końca aż do az do i nic ...................................... przemyślałam to już na dziesięć stron, ty też widzę i fajrant :)) serdecznie
Judyt Opublikowano 3 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ja nie jestem Autorem tego tekstu J.serdecznie
kasia.mała Opublikowano 3 Maja 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ja nie jestem Autorem tego tekstu J.serdecznie jasne Judyt, rozumiem Cię, nie przemyślane zbytnio, ja też tego w sumie nie wiem ja to nazwać w takim razie nie napisałam, tylko autor , przykro mi jedynie ;( serdecznie
Judyt Opublikowano 3 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ja nie jestem Autorem tego tekstu J.serdecznie jasne Judyt, rozumiem Cię, nie przemyślane zbytnio, ja też tego w sumie nie wiem ja to nazwać w takim razie nie napisałam, tylko autor , przykro mi jedynie ;( serdecznie więc też nie pod jarzmem strachu, ale odwagi po mojemu, może tak: Wołanie Czyż nam tylko tą drogą po świecie, pielgrzymować tak gdy my na pamięć znamy przykazania lecz czyż nie nam szukać na tych szlakach Ciebie, który postawiłeś pod krzyżami światło miłosierdzia i mądrości dziś swoją ziemię słowami i czynami innym wyznaczasz cierpień nad granie krainy czynisz wokół siebie wołaniem naszym: czy była jedynie poddaną? poczekaj w tym momencie zamyśla się człowiek wpierw nad sobą by dalej ahoj! J. dobrze będzie, coś takiego..
Rekomendowane odpowiedzi