Jimmy_Jordan Opublikowano 24 Kwietnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2010 Kapitan mówi do mnie białym wierszem: misja odwołana zwariował pan bohater musi się dać przerwać jak kartka papieru szczęką głodnego i musimy przy nim ryczeć do zbliżającej się dali papierosy szkodzą na widoczność albo na serce ale szkodzą Ja kapitanowi rzadko kiedy odpowiadam. Po mówieniu wierszem obiera cebulę munduru siada na pomalowanej stali i płacze. Może z mojego powodu bądź też dlatego, że niebo nie jest wystarczająco jasne a fale zbyt niezamieszkane. W każdym razie delfinów i dwóch opalonych na brązowo marynarzy bym się po tym obrazku nie spodziewał.
Magda_Tara Opublikowano 24 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2010 uśmiecham się no koment :))))) lanszafcik, jak "przysięga Kościuszki na Rynku Krakowskim" z mojego opowiadania :))))))) mówię o obrazku :)
Schmetterling Opublikowano 24 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2010 Bardzo, bardzo ciekawe.. ;) Pobudza wyobraźnie ;))
Jimmy_Jordan Opublikowano 24 Kwietnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. jaka informacja sprzedana ukradkiem ;) dziękuję, nadal mam w planach poznanie prozy Szanownej Pani :) mówię o opowiadaniach ;D i miniaturach hej, hej, świetnie, że komentujesz jednak, zdrówko, Jimmy
Jimmy_Jordan Opublikowano 24 Kwietnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Miło słyszeć, dzięki serdeczne. zdrówko, Jimmy
Magda_Tara Opublikowano 24 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. jaka informacja sprzedana ukradkiem ;) dziękuję, nadal mam w planach poznanie prozy Szanownej Pani :) mówię o opowiadaniach ;D i miniaturach hej, hej, świetnie, że komentujesz jednak, zdrówko, Jimmy to się nazywa krypto(za przeproszeniem)reklama ale informacja sprzedana ukradkiem brzmi ponętnie ! jakiego kalibru ten ukradek? dziękuję, proszę Szanownego Pana. ;)
Jimmy_Jordan Opublikowano 24 Kwietnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. jaka informacja sprzedana ukradkiem ;) dziękuję, nadal mam w planach poznanie prozy Szanownej Pani :) mówię o opowiadaniach ;D i miniaturach hej, hej, świetnie, że komentujesz jednak, zdrówko, Jimmy to się nazywa krypto(za przeproszeniem)reklama ale informacja sprzedana ukradkiem brzmi ponętnie ! jakiego kalibru ten ukradek? dziękuję, proszę Szanownego Pana. ;) zaczepiona; 1:1 i się czerwienię bo nie wiem zdaje się, że ogromnego kalibru, bo czytelnikiem jestem zapalonym, zdrówko, Jimmy
Magda_Tara Opublikowano 24 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. a sie czepiał zaczepiania, a sie czepiał...i co? źle się zaczepił? :))))))))) przynajmniej sportu jakiegoś zażył i jeden punkt na wyjeździe zdobył! :))
Jimmy_Jordan Opublikowano 24 Kwietnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. a sie czepiał zaczepiania, a sie czepiał...i co? źle się zaczepił? :))))))))) przynajmniej sportu jakiegoś zażył i jeden punkt na wyjeździe zdobył! :)) jestem wysportowany, polecam się na rewanż ;)
Magda_Tara Opublikowano 24 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. i na dodatek blondyn! :D znaczy, to nic nie znaczy wchodzę! na którym boisku? bo odstraszamy potencjalnych konkurentów do komentarzy znikam stąd, Jimmy :))
MARIUSZ RAKOSKI Opublikowano 24 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2010 Coś w nim jest.... tymczasem Amityville Horror na TVP2, wrócę po , pozdro, :::)
MARIUSZ RAKOSKI Opublikowano 25 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2010 Mam nadzieję, że ten wiersz nie bazuje na "obrazku" namalowanym przez malarza, bo wtedy, jak dla mnie, po co naśladować coś, czego nie ma. A tutaj wyszedł całkiem poprawny wiersz, mimo, że zamknięty prozaicznym (na maksa) dopowiedzeniem narrartora-podmiotu lirycznego. Reczywiście jest tak, że sprawnie przedstawiona sytuacja liryczna, tak, że czytając wchodzimy w enigmatyczny klimat. Ale co jest tematem przewodnim - zabij, ale trudno wysnuć wnioskiem. Pomysł jednak ciekawy, nie jest to naiwne mizdrzenie się do lustereczka (powiedz przecie, że mój wiersz najpiękjniejszy jest na świecie :D) Pozdro, ja bym go przeniósł do Z, :::)
Jimmy_Jordan Opublikowano 25 Kwietnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Hej witaj, wczoraj też coś w telewizji w nocy dorwałem, świetny psychodeliczno-morderczy i groteskowy film o parze zabójców na polsacie ;) ale czytam i muszę się z tobą zgodzić co do tego motywu przewodniego, skonstruuję go przez jakieś powtórzenie jeszcze i jak będzie wystarczający, to może rzeczywiście gdzieś to wepcham, dzięki za pochylenie się. wysnuć wnioskiem? ;P późna pora ;) a i jakaś walka bokserska też była :) zdrówko, Jimmy
MARIUSZ RAKOSKI Opublikowano 25 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Hej witaj, wczoraj też coś w telewizji w nocy dorwałem, świetny psychodeliczno-morderczy i groteskowy film o parze zabójców na polsacie ;) ale czytam i muszę się z tobą zgodzić co do tego motywu przewodniego, skonstruuję go przez jakieś powtórzenie jeszcze i jak będzie wystarczający, to może rzeczywiście gdzieś to wepcham, dzięki za pochylenie się. wysnuć wnioskiem? ;P późna pora ;) a i jakaś walka bokserska też była :) zdrówko, Jimmy Mordobicia mnie nie interesują, a była, fakt, też na PolSacie... nom, zgadzam się, można pomaglować ten motyw przewodni (cokolwiek to znaczy :D), ale i w obecnej formie nie jest najsłabszy... PS. Napisałeś już coś do Bez Kultury?
Jimmy_Jordan Opublikowano 25 Kwietnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2010 jeszcze nie, sanestis się nie odzywa jakoś ostatnio, ale mam pomysły, w tym kilka zrealizowanych już, a Ty?
MARIUSZ RAKOSKI Opublikowano 25 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. To elegancko, no ja też mam kilka pomysłów zrealizowanych, jutro muszę jeszcze dopieścić... ponoć mam(y) termin do końca miesiąca, bo potem czas na skład :) :::)
Rekomendowane odpowiedzi