Tomasz_Biela Opublikowano 20 Kwietnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2010 „ty jesteś młody tobie wszystko wypada, a mnie najwyżej wypada szczęka” wypada pochwycić tę szczękę która jedną warstwą uzębień opada z nieba drugą warstwą kłów wychodzi z piekła wypada pochwycić i wciąż uczyć się dystansu penetrować tak długo aż staniemy się próchnicą tych uzębień do obrzydzenia z którym nie możemy się rozstać nic nas tak nie pokocha nic nie będzie chciało zmielić i wchłonąć tak namiętnie tylko wypadanie szczęki rekina i delfina wraz z naszymi wnętrznościami uczuć tylko wypadanie i pilnowanie detali pielęgnowanie uczuć jak własnych jaj może wzbogacić może spłodzić hybrydę delikatnie diabelską delikatnie nie na miejscu delikatnie kochliwą
Magda_Tara Opublikowano 21 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2010 tak łażę wokół ciebie... i niedobrze mi się robi ;D (stomatologicznie) aż do:delikatnie diabelską delikatnie nie na miejscu delikatnie kochliwą i czytam wiersz o miłości :(( cholera! jacieee!!!!! a wiesz, co mi przyszło do głowy? - Babciu, dlaczego masz takie wielkie oczy? - bo lekarz pomylił niedoczynność z nadczynnością tarczycy - A dlaczego masz takie wielkie uszy? - bo kolczyki miały być z metali lekkich - A dlaczego masz takie wielkie zęby? - bo protetyk zapił jeśli Cię uraziłam - przepraszam, moje skojarzenia chodzą krętymi ścieżkami. a poza tym ten wiersz tak na mnie podziałał, że przyśniły mi się podwodne harpie (?) wyrzucające zęby. świetne, obrzydliwe, ociekające pożądliwością - deprawującym, demoralizującym uczuciem. ohydny, odważny, po twojemu kontrowersyjny świetny wiersz :))
Tomasz_Biela Opublikowano 21 Kwietnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. kontrolowany sarkazm rozbaśniowanie mojego tekstu / taka lekka dygresja / dzięki Magda
Baba_Izba Opublikowano 21 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2010 Wiersz mną wstrząsnął, poruszył do kości! Napisany z żarem, ale przemyślany, wydaje mi się celowo prowokacyjny. Peel targany jest sprzecznymi z rozsądkiem namiętnościami, tkwiącymi w każdym z nas. W każdym człowieku jest trochę z nieba i trochę z piekła. Zwykle łatwiej wybaczamy sobie niż drugiemu człowiekowi, zwłaszcza gdy łączy nas sympatia. Szukamy odpowiedzi, na pytania , na które nie ma jednej, jedynej odpowiedzi. Gryziemy się, zatracamy w bólu, chcąc zrozumieć. Może wystarczy tylko kochać? Chciałabym jednak podkreślić puentę wiersza: Jest zasadnicza różnica między delikatnie kochającą, delikatnie kochaną a jak to napisał Autor „delikatnie kochliwą”. Wiersz „wstrzelił” się idealnie w mój nastrój, nic dziwnego, że spowodował szereg przemyśleń, bo przecież „wypada pochwycić i wciąż uczyć się dystansu”. Serdecznie pozdrawiam - baba
Tomasz_Biela Opublikowano 21 Kwietnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję Ci Babo / bardzo miły i jednocześnie zobowiązujący komentarz / przenikasz jak widmo interpretacją / cieszę się że obcujesz z moimi wierszami / pozdrawiam t
Rekomendowane odpowiedzi