teresa943 Opublikowano 22 Marca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2010 tak łatwo wytknąć defekty bliźnich za wyjątkiem własnej belki dostrzec źdźbło czyjejś winy i rozstrzygnąć kamieniem umywając ręce jak Piłat sumienia nie oczyszczę
Gość Opublikowano 22 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2010 Istotnie, łatwo... Uderza mnie końcowy wers. Jest przecież pokuta, oczywiście pod warunkiem żalu. Nie sądzę aby podmiot wiersza, skoro ma już takie rozważania, nie byłby w stanie żałować. Naprawić da się wiele. Pozdrawiam.
olek bolo Opublikowano 22 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2010 tytuł optymistyczny, bo nie zawsze wystarczy kosmetyczny zabieg, gdy trzeba skalpela pozdr
teresa943 Opublikowano 22 Marca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Właśnie w tym rzecz, że nie wystarczy "umyć ręce", gdy trzeba "naprawić" lub nawet "coś odciąć"... Końcowy wers wynika z poprzedzających... Dziękuję Janie. :) Serdecznie pozdrawiam - Krysia ps dziękuję za chęć pomocy w sprawie usunięcia awarii, ale niestety, tam gdzie jest tylko sam tutuł, nie ma opcji "usuń"
teresa943 Opublikowano 22 Marca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. bingo! dziękuję i serdecznie pozdrawiam - Krysia ps udało się usunąć poprzedni post!!! wcześniejsze same zniknęły :) serdecznie dziękuujęę za pomoc :-)
olek bolo Opublikowano 22 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. bingo! dziękuję i serdecznie pozdrawiam - Krysia ps udało się usunąć poprzedni post!!! wcześniejsze same zniknęły :) serdecznie dziękuujęę za pomoc :-) nie tak do końca same:))) proszę zajrzeć do ostatniego i spróbować, to co napisałem pozdr
olek bolo Opublikowano 22 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2010 widzę, że już gratulacje i proszę więcej nie... rozrabiać;) zabraknie miejsca dla innych poetów:) pozdr
Jimmy_Jordan Opublikowano 22 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2010 nie jest to coś mocnego. odwołujesz się w niekryty sposób do frazeologizmu, zamiast, moim zdaniem wyprowadzić własne belki i źdźbła w temacie. to tak jak używać gotowego wzoru na fizyce. robi się to w podstawówce, liceum... a potem wszyscy zakładają, że wiesz skąd to się bierze. wyprowadź to sama, oto moje zdanie. zdrówko i uśmiech, Jimmy
Magda_Tara Opublikowano 22 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2010 a żeś Krycha namięszała z rana ;))))))))))))) piętnaście takich samych tytułów i...nic! a tu bach - taki wiersz. ładnie napisana oczywistość, coś w tym jest, co mówi Jimmy, ale czyściutko, zgrabnie, ździebełko z belką i kamieniem rzucanie. zbliża się, trza podumać nad sobą tak tematycznie podoba się, warto przypominać :)) serdeczności, Kryś
teresa943 Opublikowano 22 Marca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. jeszcze raz serdecznie dziękuję :))
teresa943 Opublikowano 22 Marca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Jimmy, masz rację, ale tym razem to nie miało być "mocne"...ot, takie muśnięcie zaledwie. Dziękuję. :) Serdecznie i ciepło - Krysia
teresa943 Opublikowano 22 Marca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. no tak...wszystko na mnie ;) nawet błąd na stronie...na szczęście angello czuwa :) i jeszcze inni życzliwi...uff, już po kłopocie a wiersz taki na "teraz" do podumania...każdy po swojemu... dziękuję Magda :))) serdecznie i ciepło - Krysia
Magda_Tara Opublikowano 22 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Kryś! uśmiałaś mnie straszliwie, dziękuję za ten śmiech, przydał się ;D
Pan_Biały Opublikowano 22 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. niby oczywista oczywistość a jednak ważna sprawa pozdrawiam r
Wiktor Hammar Opublikowano 22 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2010 Przemilczeć nie wolno, bo sprawa ważna I niby aksjomat A ilu ludzi to tacy Piłaci? Każdemu pewnie zdarzy się choć raz. Pozdrawiam.
łysy taytanczyk Opublikowano 22 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2010 A ja tak z innej beczki krystyno, co dzień myję ręce i nie zastanowiło mnie dotąd że to zabieg kosmetyczny! Dzięki takim wierszom co dzień sobie coś człowiek uświadamia. Zdrówka!
teresa943 Opublikowano 23 Marca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Kryś! uśmiałaś mnie straszliwie, dziękuję za ten śmiech, przydał się ;D Madziuś, nawet nie wiesz jak lubię "uśmiewać" tak ni stąd ni zowąd :)))) podobno to tkwi gdzieś tam we mnie...może w genach? A to specjalnie dla Ciebie do Ciebie na dzień dobry :))))))))))))))))))))))))))))) Radości!!! *D
teresa943 Opublikowano 23 Marca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. niby oczywista oczywistość a jednak ważna sprawa pozdrawiam r Właśnie tak. Obok tego, co oczywiste, często przechodzimy ...do "porządku dziennego", choć nieraz warto się zastanowić. Dziękuję. :) Serdecznie i ciepło - Krysia
teresa943 Opublikowano 23 Marca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Masz rację. Powiem więcej: najczęściej nawet nie uświadamiamy sobie tego faktu. Dziękuję Wiktorze. :) Serdecznie i ciepło - Krysia
teresa943 Opublikowano 23 Marca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Hehe...niby nic a jednak ...cosik "zapukało" :) i to chodzi, by czasami zwykły zabieg higieniczny "stał się" metaforą ważnej sprawy :) dziękuję :) serdecznie i ciepło - Krysia
Rekomendowane odpowiedzi