Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Szum

Rekomendowane odpowiedzi

.................BUM!
jedenasta pierwsza
dziesiąta druga
dziewiąta trzecia
ósma czwarta
siódma piąta
szósta

zegar tyka
tik! tak! tik tak!

czas umyka
tik! tak! tik tak!

biegnie sobie świat!

co go czeka?
tik! tak! tik! tak!

mętna rzeka
tik! tak! tik! tak!

z nurtem, czy pod prąd?

BUM!
wielki szum
cisza

----------------------
To już nie jest część wiersza:
Żałuję, że nie mogę od razu publikować w dziale dla wprawnych poetów, lecz cóż... Rozumiem, że to zabezpieczenie przed różnymi internetowymi obrazoburcami i temu podobnymi osobnikami. Rozumiem i szanuję - dostosuję się do Waszych zasad. W przyszłości umieszczę swoje wiersze w odpowiednim dziale, lecz póki co - niechaj zostaną tutaj.

Pierwszy wers powinien być pozbawiony kropek, jednakże forumowy edytor tekstu nie pozwalał mi go inaczej umieścić na swoim miejscu, usilnie wrzucając go na bok.

"Żałuję, że nie mogę od razu publikować w dziale dla wprawnych poetów" - to był sarkazm wobec własnej twórczości ? :)
P.S
Chciałbym zauważyć, że Miron Białoszewski pisał też normalne wiersze, pokazujące jego prawdziwy talent poetycki. Mam nadzieję, że również takie utwory uczyniłeś wprawny poeto ? :)
Pozdrawiam

Nie chciałem cię oczywiście obrazić, trochę rozśmieszyła mnie ta pewność z jaką piszesz o swojej wprawności, no ale może jesteś już doświadczonym poetą, nie wiem. Co do wiersza, ciekawy pomysł, ale jakoś wolę faktyczną treść od "malowania obrazków słowami". Jeśli ktoś popełni parę takich utworów to spoko :) (ale jeśli to jedyna forma wyrazu, to już nie spoko). Mimo to...też lubię Mirona. Napisałem nawet kiedyś jeden wiersz z jego inspiracji. Mam nadzieję, że cię nie uraziłem moim poprzednim komentarzem :) Pozdrawiam