andrius Opublikowano 4 Marca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2010 Dużo miałem pytań, na kilka już znam odpowiedzi. Wiem na przykład jak ziarnko piasku w perłę może się przemienić. Choć ma się czasem kilogramy to nic, tylko zwykły piasek. Ziarnko- poświęcić dla kogoś to dopiero datek. Wiem jak czuł się zgnębiony na krzyżu przez tych których tak kochał. Dał im całe swe życie, a oni kilka chwil. Zabili Go, jak najszybciej było tylko można. I teraz nie mniej, poświęcamy Mu czasu. My, przyjaciele, gdzieś tam dom. A wystarczy tylko ziarenko Ono ma swą wielką moc.
Judyt Opublikowano 4 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2010 piękne to ziarenko treściowo itd.. mało kto tak pisze, dlatego cieszę się, J . serdecznie
Tomasz_Biela Opublikowano 4 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2010 na rekolekcjach dla dzieci od 1-6 można by to odczytać i poprowadzić na podstawie kazanie / nie żebym miał coś do wiersza tylko jego poziom emocjonalny jest na tyle oczywisty i przejrzysty że lepiej tłumaczyć i interpretować go w takim właśnie gronie bo dorośli rozumieją to już na swój sposób / a dzieciom można jeszcze co nieco podrzucić niech wybierają później sami / powodzenia w dalszym władaniu piórem /
Judyt Opublikowano 4 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. wtrące się do posta( z góry przepraszam): nie zgodzę się z tym, i dorośli i dzieci- dla nich jest JEDEN czas, a emocje u dzieci są dużo bardziej czasem skomplikowane niż u dorosłych, zatem i pasuje i tu i tu, J.
andrius Opublikowano 4 Marca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2010 jestesmy wszyscy dziecmi a jak juz mowiłem nie bd pisac skomplikowanie moja sztuka jest egalitarna a raczej ma byc ... a zajrzyj w głab wiersza a nie tylko na wyglad ...
Tomasz_Biela Opublikowano 4 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. zaglądam wgłąb i widzę walkę z wiatrakami podaną w brzęczącym pudełku ale w porządku / trzymajcie się i uprawiaj jaką chcesz sztukę nic do niej nie mam wyrażam tylko swoją być może wobec Ciebie niewyrozumiałą opinię ale mam do tego prawo / pisz dalej /
Baba_Izba Opublikowano 4 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2010 Zgadzam się z opinią Tomasza Bieli, nawet oczywistą treść należy podać w odpowiedniej formie, a tego w tym wierszu zabrakło, niestety. Pozostała wylana "kawa na ławę". Pozdrawiam i życzę w przyszłości sukcesów w pisaniu - baba
teresa943 Opublikowano 5 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Wiem jak ziarnko piasku w perłę przemienić. Na nic kilogramy jedynie dla siebie. Ziarnko - dla kogoś ma wielką wartość. Wiem, co On czuł na krzyżu gdy z milości do ludzi oddał życie. Widzę ze skruchą, że mój czas dla Niego ma za mało ziaren perłorodnych. A przecież jedno ziarenko z serca - mocą niepojętą. Przepraszam Andrius, że pomieszałam. To tylko mój indywidualny odbiór przesłania. :) Serdecznie pozdrawiam - Krysia
bestia be Opublikowano 5 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2010 ziarnko do.......---------podoba się szacuneczek be
andrius Opublikowano 5 Marca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2010 nie do każdego dotrze dziekuje za komentarze ;]
Rekomendowane odpowiedzi