Grażyna_Kudła Opublikowano 1 Marca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2010 palce jeszcze nie dostrojone po zimowym letargu przeciągając się leniwie po klawiaturze szukają kontaktu opuszkami pączkują w ćwierćsłowa bezwiednie mieszane z uczuciem wystukują zdyszane w półtonach rozkładając rytm na przerzutnie lewitują z chaosu wytrysnęła wiosna
bestia be Opublikowano 1 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2010 lirycznie i podobają się te półtony zastanawia mnie Grazynko czy grasz na jakimś instrumencie ładny wiersz z tańca w klawisze ciekawe dot poprzedniego wiersza szacuneczek be
Grażyna_Kudła Opublikowano 1 Marca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Bestyjko czy gram... najczęściej na nerwach:) w podstawówce "chodziłam" na akordeon, , starszy brat coś tam nauczył na gitarze, próbowałam też trochę fortepian, ale już nie pamiętam, kiedy ostatnio miałam do onego dostęp, za to często słucham ps.jeśli łączysz z poprzednim, takie Twoje prawo, choć nie był taki mój zamysł, widocznie coś mi tam gra jak Jankowi w "borlu" grało - i tak to wychodzi:) pozdrawiam serdecznie Grażyna
Anna_Para Opublikowano 1 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2010 Pięknie to brzmi! Muzycznie i płynnie! Z przyjemnością przeczytałam, zwłaszcza drugą strofkę i pointę! Cieplutko, Para:)
Grażyna_Kudła Opublikowano 2 Marca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dziękuję Judyt za zajrzenie z odwzajemnieniem serdeczności Grażyna
Grażyna_Kudła Opublikowano 2 Marca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dziękuję Andrejchu :) pozdrawiam
Grażyna_Kudła Opublikowano 2 Marca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. miło Aniu, że zajrzałaś pozdrawiam serdecznie :) Grażyna
Baba_Izba Opublikowano 2 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2010 Grażynko, pewnie nie mam racji, ale nasunęło się na myśl, więc piszę: "wystukują zdyszane w półtonachrozkładając rytm na przerzutnie" - tu bym wolała chyba jakiś przymiotnik (np."szczególny", czy coś w tym rodzaju), mam wrażenie, że lepiej by się czytało. "z chaosu wytrysnęła wiosna" - zamiast, wolałabym coś spokojniejszego ("stawała się","dźwigała się" - choć te "się", też mi nie leżą). Nie jestem pewna uwag, zrób jak uważasz, wiersz jest bardzo ładny. Serdecznie pozdrawiam - baba
Grażyna_Kudła Opublikowano 3 Marca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Babo, właśnie w tym fragmencie, który zaznaczyłaś, mnie też coś nie leży. Jeszcze szukam, ale myślałam bardziej o zmianie wystukiwania, a może nawet tytułu, bo z obecnej całości coś chyba nie wyprysnęła mi kompozycja na "cztery ręce" jak zamierzałam... :))) Jak zawsze miło, gdy zaglądasz i podpowiadasz. Pozdrawiam ciepło. Grażyna
Grażyna_Kudła Opublikowano 3 Marca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ach, ta wiosna radosna! Chyba znów się oddaliła...:( Dziękuję Madziu, że zajrzałaś. Pozdrawiam ciepło :)
Rekomendowane odpowiedzi