Anna_Para Opublikowano 26 Lutego 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2010 gdybyś naprawdę mnie pragnął byłabym wodą w gardzieli studni sokiem dojrzałego owocu gruszy wyciskanego palcami siedmiu dni zamieszkałabym w kęsie chleba kostce czekolady plastrze miodu solniczce ciszy bielszej od dłoni małych świątecznych dziewczynek gdybyś naprawdę mnie słyszał mieściłabym się w każdej nucie piosenki wiatru we włosach w echu kroków po schodach brzęku kluczy w kieszeniach kolorowych zachodów dnia
bestia be Opublikowano 26 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2010 ciekawe przesłanie Znikająca wszystko za miłość , czy wszystko za słuch, jednak podoba się szacuneczek be
Magda_Tara Opublikowano 26 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2010 Ale miłośnie, ale tęsknie, ale pięknie, że jej! buziaczki, Paro - umiesz zaparowywać okular! :))
Anna_Para Opublikowano 26 Lutego 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2010 Besiu Cacy: Serdeczne dzięki! Cieplutko pozdrawiam i nie znikam ;)
Anna_Para Opublikowano 26 Lutego 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2010 Taruniu! Jak zwykle wierna Dobra Kobieto! Dziękuję nasennie. Pa - ra:)
Judyt Opublikowano 26 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2010 pięknie..i co tu gadać, J. serdecznie
Anna_Para Opublikowano 26 Lutego 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2010 Judytko: Rumienię się i ...lubię takie recenzje:) Nieskromna Para:)
wanesa_ciska Opublikowano 26 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2010 gdybyś naprawdę mnie dostrzegł byłabym wszystkim czym tylko chcesz żebyś to jeszcze docenić mógł pozdrawiam i nic więcej nie dodam ...
Anna_Para Opublikowano 26 Lutego 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2010 Wanesko: ładnie to skondensowałaś, dzięki cieplutkie, Para:)
teresa943 Opublikowano 26 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2010 Gdybyś mnie naprawdę kochał, byłabym dla ciebie ...wciąż niegasnącym pragnieniem ech, gdybyś... ładnie Aniu, bardzo :):) serdecznie i ciepło - Krysia
Anna_Para Opublikowano 26 Lutego 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2010 Krysiu! Dziękuję pięknie! Ech, Ty potrafisz mi napisać! Całuski cieplutkie, Para:)
łysy taytanczyk Opublikowano 26 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2010 Anno, nie do nas takie wiersze. Ni w ząb nie zrozumiałem, o co chodzi. Zdrówka!
Anna_Para Opublikowano 26 Lutego 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2010 Łysy: A w czyim imieniu mówisz? Cóż, ja też często ni w ząb nie rozumiem. Nie trzeba wszystkiego rozumieć, przecie nie wszystko mieści się w głowie! Dzięki za wizytę! Para:)
Jadwiga_Graczyk Opublikowano 27 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2010 Gdybyś naprawdę.... to jest wiersz z głębokim uczuciem napisany, prawdziwy ponadczasowy najzwyczajniej mówiąc piękny. Aniu to pytanie można zadać w każdym wieku. Serd.pozdr.
Anna_Para Opublikowano 27 Lutego 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2010 Jadwigo: Oczywiście! Serdeczności, Para:)
MaKrSk Opublikowano 1 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. pierwsza zwrotka - "gardziel" tłumi wszelkie pozytywne skojarzenia wodą szumiącą... druga zwrotka solniczka - można właśnie przesolić i dlatego być niedostrzeganą gdybyś mnie słyszała naprawdę nie musiałabyś się upominać "w tym cały ambaras aby dwoje chciało na raz" brzęku kluczy w kieszeni... pozdrawiam M.
Anna_Para Opublikowano 5 Marca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2010 Ależ enigmatyczny komentarz? Dziękuję, aczkolwiek niewiele z tego rozumiem! Pozdrawiam, Para;)
MaKrSk Opublikowano 8 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. acz to proste Pani Paro bardzo proste i życiowe taki prosty komentarz do tak zaawansowanego wiersza jakże można go nie zrozumieć jakże można ... gardziel studni - toż to wodospad Garganta del diablo a gdzież studzience do gardzieli solniczką ciszy - przesolić cisze potrafią tylko kobiety gdybyś mnie słyszała naprawdę nie musiałabyś się upominać powtórzę i brzęku kluczy w kieszeni a nie kieszeniach życzę M.
Rekomendowane odpowiedzi