Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Zgłoś

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnie komentarze

• A czytam tak:   Szorstkie już było to życie w trudzie, dzisiaj chcę chodzić tylko w jedwabiu, jedwabne myśli w codzienność wplatać - wstążki we włosach lekkością wabią, mów do mnie miękko, ciepło i czule, tak by jedwabne promyki słońca znów oświetlały mą mroczną duszę - jedwabnym szlakiem serce podąża, wystaw na słońce i pragnij, świecie - mnie jak wiaterek - ciało owiewa,  i weź na ręce jak swoje dziecię -  znów pragnę smakować...   I tyle na ten temat...   Łukasz Jasiński 
    • @Berenika97 nawet "po swojemu" będziesz cudna !
    • @Berenika97 Dziękuję, pozdrawiam!
    • zetnę dla ciebie bez zmiłowania róże dla ulgi nie dla piękna bo mam w sobie kolce nieposłuszeństwa a żadna z nich nie będzie twoją ozdobą będą cierpiały gdy usłyszą trywialne "sto lat" jakby jeszcze miało coś między nami trwać podaruję ci również uśmiech w celofanie i już nie będę ładna nie będę spokojna miła wyrozumiała wyjdę bez makijażu nie schowam gniewu w koronkach sumienia zrobię siebie po swojemu
    • @FaLcorN Twoje wersy jak modlitwa, bo w tym świecie pełno cieni. Podoba mi się wiersz – pełen duchowego ciepła i pokory wobec życia.
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...