Anna_Para Opublikowano 18 Lutego 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2010 Besiu: Nie zrozumiałam Cię po prostu: aż się wstydzę! Nie zabieram;)) Wiem, że wybaczysz, Para:)
Duks Opublikowano 18 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2010 Witaj Aniu. Nie często używam tego zwrotu, ale tym razem muszę – piękny wiersz. Pozdrawiam serdecznie, Andrzej
Baba_Izba Opublikowano 18 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Wiem, że piszesz świetne wiersze, podobają mi się, możliwe, że źle odczytuję: w wierszu jest "gdybym umiała", potem "gdybyś chciał " to wg mnie aż się prosi: to ja bym zrobiła to i to, a jest "naginam" "pochylam". Ja odczytuję tak: "gdybym umiała śmiać się za Ciebie cały świat rozbrzmiewałby szklanymi kulkami radosnego staccato z przepony z serca gdybyś chciał zrywać owoce z zimowej jabłoni brać przejrzałą myśl na słodką konfiturę na wspólny chleb na przeczekanie przemijania naginałabym gałęzie złotej renety dla Ciebie Tajemnico moja ciągle" Serdecznie pozdrawiam - baba
Anna_Para Opublikowano 18 Lutego 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2010 Babo: Dziękasy za propozycję! Ale peelka nagina w czasie teraźniejszym;) W trybie przypuszczającym "gdybym", "gdybyś" - owszem. A ona teraz gotowa przychylić nieba, .... O, o to chodzi. Dzięki śliczne, cieplutko, Para:)
Anna_Para Opublikowano 18 Lutego 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2010 Duks: Serdeczności, pozdrawiam, dziękuję uprzejmie, Para:)
Rekomendowane odpowiedzi