Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tak głośno krzyczysz że usłyszałem :)
przypomina mi to mój stary żal jakiś już zakurzony bo nie pamiętam co mnie inspirowało wtedy,
na pewno jakiś upadek - taki wstęp strasznie pesymistyczny :)

..........................................

Taka życia kolej niepoukładana
Stawia drogowskazy rzuca na kolana
Leje rzeki strugi łzami się wylewa
Wichrem rozżalonym kosi kłody drzewa

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnio dodane

• Ostatnie komentarze

• Wysoko nad ziemią unoszą się cienie powstaje z obłoków król światła wezwany w tańcu wiruje szept sennych oddechów grą burzy i wiatru głęboko splątany.    Horyzont się kłania słońcu na przekór początek i koniec świetlistej ciemności noc cicho odchodząc zostawia wyśnione niebieskie marzenie miłości spragnione.    W błękitnej sukience, na plaży skalistej siłą tęsknoty wzburzając fale kroplami nadziei spogląda w przestrzenie czekając na smoka samotna na skale.   Gdy niebo rozplata cichutki szmer skrzydeł namiętność się budzi, przyciąga do siebie spełnieniem pragnień w ramionach smoka  skrzydlatą bliskością szybują po niebie.             
    • Nie wiem kiedy się zakochałam .?!                              ;))))) Może kiedy szybował ze mną w przestworzach.? Opadałam z nim w przejrzystość chmury w niebo polukrowane cukrem pudrem.   W słoneczny dzień na migdałowej łące śnimy rumianki, opieram dłoń o niebieskość. Rozpuszczona łagodność i błękitne kły,  które jeszcze nigdy …mnie nie ugryzły.!          Migrence :)))          
    • Jeżeli statystycznie mamy więcej kobiet jak mężczyzn, jeżeli ponoć łatwiej jest znaleźć męża jak żonę, jeżeli statystycznie więcej jest samobójstw wśród mężczyzn, aniżeli u kobiet, to czy przypadkiem te poszlaki nie wskazują czegoś szczególnego? Temat nie jest binarny, ale do zdefiniowania i ewaluacji. 
    • @Berenika97   Nika.   cóż mam napisać?   wiesz że uwielbiam Twoje komentarze:))))   za każde słowo wielkie dzięki:)))))       ps.   Dominika to wspaniały lekarz  i świetna poetka:)   i jest w sumie NASZA:))))))))      
    • Wydaje się, że częstszym przypadkiem jest jednak zdrada heteroseksualna.
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...