anna_rebajn Opublikowano 5 Lutego 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2010 Gdybym miał spisać całe swoje życie odtąd dotąd Najwięcej pamiętałbym z dzieciństwa które było naprawdę A które skończyło się tak dawno że tylko matka w pamięci Kiwa ciepło głową że znowu mam rację I nie chodzi o chleb że nigdy nie brakło Ani o ogród w którym uczyłem się nazywać ptaki O psa który się łasił gdy mówił że kocha Czy o kury co gubiły jajka żebym mógł ich szukać Wolność miała smak niedojrzałych jabłek Zjadanych nim wyszedł im pierwszy rumieniec a Bóg był jak cisza obecny naprawdę więc zawsze potrzebny chociaż niewidzialny sen kończył się zapachem mleka dzień wspomnieniem babci że dopiero była czasem myślą najprostszą a przez to szczęśliwą miłość była zwyczajna nikt jej nie nazywał
Magda_Tara Opublikowano 5 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2010 zaczynam Cię kochać, Anka znajduję moje klimaty, zabieram takie prozowate, jak moja proza, cudne, jak Twoje wiersze i jeszcze Nosowska mi śpiewa... zabieram Cię Anno R. :))
bestia be Opublikowano 5 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2010 bardzo ciekawy wiersz podoba się serdecznie be
Baba_Izba Opublikowano 6 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2010 "Gdybym miał spisać całe swoje życie odtąd dotąd Najwięcej pamiętałbym dzieciństwo bo było naprawdę A skończyło się tak dawno że tylko matka w pamięci Kiwa ciepło głową że znowu mam rację" - ??? Piękny wiersz, a gdyby pierwszą troszeńkę odchudzić? Serdecznie pozdrawiam - baba
Rekomendowane odpowiedzi