violetta Opublikowano 3 Lutego 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2010 jesteś delikatny. od oddechu na szybie tworzy się zaparowane koło. cicho nucisz: 'jaka piękna'. cieszymy się. rano będę stąpać boso po balkonie. trzymasz kciuki, nieustannie przesuwają rozsypany krajobraz. po kryjomu podkochuję się w tobie. ubrałam ulubioną sukienkę bez ramiączek. podwijasz łagodnie jedwabie, chcesz rozpruć brzuch. wsuwam się niechcący do szafy. pachnie mydłem, trochę jaśminem. jest pusta. www.youtube.com/watch?v=_9lfdx-h6u0 1
Ela_Ale Opublikowano 3 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2010 Nie mówimy :"ubrać sukienkę" tylko :"ubrać się w sukienkę" albo :"założyć sukienkę". Poza tym wcale żywe słowo. Przeczytałam i pozdrawiam.E.
violetta Opublikowano 3 Lutego 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2010 Dziękuję Elu. Zastanawia się jak zmienić to zdanie, żeby było żywe.
Ela_Ale Opublikowano 3 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2010 Valerio miła, zwrot: "wcale żywe słowo" znaczy tyle co całkiem żywe, udatne. "Wcale ładny wiersz" znaczy tyle co całkiem ładny. Tak więc trochę misunderstanding. Pozdrawiam. E.
violetta Opublikowano 3 Lutego 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2010 Czegoś się od Ciebie nauczę. Na jednym portalu ktoś zadał mi pytanie, czy nie jest to zdanie przegadane, i dlatego tak zrozumiałam. Dziękuję.
green del Opublikowano 4 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2010 bardzo dobry wiersz współczesny na tej pustyni... wrócę z przyjemnością...
Żabi skrzek Opublikowano 1 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2010 a ja mysle że można ubrać sukienkę nie ubierając ją nie zmieniaj !!
Rekomendowane odpowiedzi