Baba_Izba Opublikowano 24 Stycznia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. To dobrze, bo mnie też się wydaje już gotowy. Człowiek nieraz zamyka się w swoich stereotypach, bardzo pomocne jest takie spojrzenie inne, z boku. Ty umiesz dostrzegać i chce Ci się, bardzo dziękuję - za wszystko! Otwierasz mi oczy. heej - baba
Oxyvia Opublikowano 25 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2010 Jestem tu kolejny raz. Bardzo podoba mi się ten wiersz. Wyraża brak odwagi, żeby nawiązać znajomość, zapytać o imię... Peel boi się rozczarowania, bo "biel" daje złudzenie niewinności, ale po jakimś czasie oczywiście za to złudzenie trzeba będzie coś zapłacić. Peelka więc doradza ponowne przyjście, gdy "stopnieją śniegi" - gdy Peel się ośmieli i gdy będzie gotów lepiej poznać partnerkę. Tak widzę sytuację liryczną. Pozdrawiam. Joa.
Baba_Izba Opublikowano 25 Stycznia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Wiersz się zmieniał, dorastał, myślę teraz, ze peelka mówiąc (myśląc):nie toń w domysłach zapytaj o imię - miała na uwadze: zapytaj siebie, zastanów się co czujesz do mnie, przyjdź, powiedz - jak będziesz pewny ("miłość niejedno ma imię"), jest pełna obaw, bo w chwili uniesień, wszystko jest prawdą, bielą, bywa, że szybko szarzeje. Ale można to interpretować na różne sposoby. Ładnie odczytujesz, co pomiędzy wersami. Dziękuję ślicznie, serdeczności - baba
Oxyvia Opublikowano 25 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2010 Właściwie powiedziałyśmy prawie to samo, tylko trochę innymi słowami. :-) Uściski, Izo. :-)
Baba_Izba Opublikowano 26 Stycznia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ano! miło, że byłaś, buziaki :-))) - baba
Nata_Kruk Opublikowano 28 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ... po taki zaproszeniu... nikt nie odmówi..;)... wszak do wiosny... hmm.. tuż, tuż... chyba Pozdrawiam... :) ps. życzę tej przychylnej wiosny... :)
Baba_Izba Opublikowano 28 Stycznia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ... po taki zaproszeniu... nikt nie odmówi..;)... wszak do wiosny... hmm.. tuż, tuż... chyba Pozdrawiam... :) Dziękuję za czytanie, wiosna - topnienie śniegu - pewnie jeszcze nie tak prędko, choć już podtapiają rzeki! Zobaczy się co zostanie po stopnieniu! Serdeczności - baba
Rekomendowane odpowiedzi