Ryszard Kisiel Opublikowano 9 Stycznia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2010 Kwitną bzy w ogrodzie, w ślad poszły jaśminy, Za chłopcami tęskną samotne dziewczyny. W polu kwitną chabry i czerwone maki, Przyszłej żony poszukują miejscowe chłopaki. Tyle pięknych dziewczyn tu na wsi dorasta, Pewnie już nie pojedziemy na „dziewczyny z miasta”. Choć miastowe ładne, wiele wdzięku mają, Nasze nie są wcale gorsze, w tyle nie zostają. Ej wy chłopcy, chłopcy, wiecie, co bierzecie, Bo takich, jak nasze panny, nie ma w całym świecie. Choć miastowe niezłe, trochę subtelniejsze, A nasze nie tylko ładne, ale robotniejsze. Kiedy, przyjdzie jesień a może i zima? W tedy zakochana para dłużej nie wytrzyma. Będą zapowiedzi tu w wiejskim kościele, A na Boże Narodzenie, będzie ślubów wiele. R
Baba_Izba Opublikowano 10 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2010 Prawdziwe i zgrabnie ujęte w wiersz. Podoba się. Pozdrawiam - baba
Ryszard Kisiel Opublikowano 10 Stycznia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2010 Witaj Babo Izbo, a skąd Ty przybywasz? nie ważne skąd, ważne, że jesteś. Dziekuję Ci za odwiedziny i miłe słowa. Serdecznie pozdrawiam z Nowym Rokiem.
Baba_Izba Opublikowano 10 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję ślicznie, wzajemnie życzę dobrego, pomyślego roku! Czy przybyłam? Raczej odwiedziłam, ja częściej nieco bywam w "warsztacie - gdy wiersz nie całkiem gotowy." Serdeczności - baba
sylwiam71 Opublikowano 10 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2010 Bardzo sympatyczny wierszyk, a dziewczyny jak te maliny, czy to z miasta, czy to ze wsi, wszystkie piękne, pozdrawiam ciepło.
Duks Opublikowano 10 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2010 Cześć Ryszardzie. Jak widzę znów z poczuciem humoru. To dobrze. Bardzo sympatycznie ująłeś temat. Pozdrawiam przyjacielu. Ps. Masz rację - pojawiam się i znikam. Wynika to z braku czasu. Ale wierz mi. Zawsze z przyjemnością tu zaglądam. Drobna sugestia: W drugim wersie pominąłbym „bardzo”. Płynniej się czyta. Ale to tylko propozycja.
Ryszard Kisiel Opublikowano 11 Stycznia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2010 Witaj Duksiu, bardzo się cieszę, dziękuję, poprawiłem. Serdecznie pozdrawiam przyjacielu.
Rekomendowane odpowiedzi