Zgłoś
-
Ostatnio w Warsztacie
-
Zarejestruj się. To bardzo proste!
Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.
-
Ostatnio dodane
-
Ostatnie komentarze
-
Przez Gosława · Opublikowano
@Migrena bardzo dobrzeZaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
Tak to jest wewnetrzna podróż Oswajanie strat łagodzenie traum Jedni piją inni ćpają jeszcze inni chodzą na terapie a ja po prostu piszę -
Przez Migrena · Opublikowano
@Gosława czytam ten wiersz jako mroczną podróż w głąb siebie, przez pustkę, dziedziczoną traumę i rozszczepione wspomnienia, aż do pierwotnego „ja”, dziecka, które domaga się rozpoznania i ocalenia. Jeżeli dobrze go interpretuję to jest to świetnie skonstruowana kompozycja. -
Każdy w sobie nosi jakąś zadrę Czasami przeradza się ona w obsesję innym razem w depresję Rzadko ludzie sami potrafią się "wyregulować" -
@Bożena De-Tre wzruszam się jak o tym wspominamZaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
-
Przez Stracony · Opublikowano
Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
To dwa wątki, a nawet trzy. Przyszedł na świat nieproszony? Jaki to ma mieć wpływ na jego wybory? Jezus za nikogo nie podejmuje decyzji. Gdyby tak było, nie byłoby Judasza i wielu innych jemu podobnych. Wolna wola, to największy dar Boga dla człowieka. Co do emigrantów, to jak widać nie chcą takiego. Kultury nie chcą łączyć, za to ścierają się ze sobą, są ekspansywne. Do wszystkiego trzeba dorosnąć. To mi się kojarzy z depresją. Hmm, zapytam. Zawsze tak miałeś? @Jacek_Suchowicz Ledwie poeta pierwsze kroki postawił Już go wieszcz do pionu ustawił pozdrowienia :)
-
-
Najczęściej komentowane
-
Wiersze znanych
-
Najpopularniejsze utwory
-
Najpopularniejsze zbiory
-
Inne