Koval_ZNowin Opublikowano 16 Grudnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2009 usiądź porozmawiamy poważniej jak książki muzyka co unosi się z iskrami mokrego drzewa skwierczącego w kominku kojarzy mi się z dziadkiem przez koślawienie niemieckich słów jak bunt dziś tylko przewracanie budek telefonicznych trudno mi uwierzyć pamiętam przodków ale po co koślawić egzamin dojrzałość ich polegał na czym innym
kasiaballou Opublikowano 16 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2009 fajny tytuł ;) ale w środku szok, bo całkiem na poważnie, a nawet ciężkawo przebrnąć. pozdrawiam kaśka.
Magda_Tara Opublikowano 17 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2009 nie ciężkawo, nie ciężkawo :)))))))) okoliczności czynią człowieka wilkiem albo owieczką albo człowiekiem zawsze myślimy, że "za nas" było szlachetniej, mądrzej, lepiej, ale nie jest tak źle z "dzisiejszymi"- tych dobrych, szlachetnych - nie widać, bo okoliczności są mniej spektakularne jakby :) :D mądry, dobry wiersz jak zawsze u Ciebie zresztą ja też kocham dziadkowe pokolenie, ale wiem (z opowiadań), że było wtedy multum...złych :)
teresa943 Opublikowano 17 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2009 refleksyjny wiersz o "tamtych dojrzałościach" i dzisiejszych...ważenie dobra i zła trzeba opierać na okolicznościach, które często nie zależą od nas... a tak na marginesie... lubię opowieści przy kominku :)) serdecznie pozdrawiam - Krysia
Koval_ZNowin Opublikowano 17 Grudnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. tak czy inaczej pozdrawiam:)
Koval_ZNowin Opublikowano 17 Grudnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. teraz też jest trudno, może łatwiej o życie, ale trudniej o to dobre. pozdrawiam serdecznie:)
Koval_ZNowin Opublikowano 17 Grudnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. W kominkowym klimacie sporo można sobie wyjaśnić:) pozdrawiam serdecznie
Rekomendowane odpowiedzi