Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Zgłoś

• Niestety, Twoja zawartość zawiera warunki, na które nie zezwalamy. Edytuj zawartość, aby usunąć wyróżnione poniżej słowa.
    Opcjonalnie możesz dodać wiadomość do zgłoszenia.

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnie komentarze

• Pięknie napisane, choć temat trudny i bolesny a  wiersz przejmujący do głębi serca, który daje do myślenia...pozdrawiam wzruszenie*)
    • @Migrena  Pięknie wyrażone  ... Sam tytuł jest tu słowem kluczem, o tym jest ten wiersz.  Czasem jest tak, że odkładamy wszystko na później. Ty tutaj to dokładnie rozliczasz.  Zachwyca tu " starzeje się od rzeczy których już nigdy nie będę powtórzyć " - to stracone szanse, nie są się już do tego wrócić. Wybrzmiewa dla mnie też " czy ty w ogóle odważyłeś się żyć "?  - o to pyta morze...Nie ma tu odpowiedzi jest tylko szum morza, ja odbieram też jako odbijające się echo... Podoba mi się także " wszystko co najpiękniejsze i najstraszniejsze... itd"  - ani uczucia ani nasze lęki nie znikają... Cały utwór to dla mnie wyrażenie żalu do tego, czego się nie zrobiło,  bo to " później" nie nadeszło- tak to odbieram.  Czuć w nim ciężar i zmęczenie.   Pozdrawiam ciepło
    • niezwykle poruszające słowa… o sile, która rodzi się z bólu, i miłości, która potrafi być jednocześnie delikatna i mocna...piękny poetycko wiersz!...pozdrawiam serdecznie*)
    • najważniejsze to mieć właściwą miarę... i jeszcze spore poczucie humoru- brawo!...pozdrawiam z uśmiechem

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

• @andrew urzekajacy wiersz, o z pozoru, banalnej sprawie.  A przeciez te małe cuda są wszędzie, trzeba miec tylko oczy szeroko otwarte. Dobrego poniedziałku

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

• Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...