ganges Opublikowano 24 Listopada 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2009 Takie eksperymentalne miniaturki pozwalam sobie wpisać: świt nad lasem mgła (1-3-1) świt nad mgłą las (1-2-1)
Boskie Kalosze Opublikowano 24 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Fajne, zwłaszcza drugie! Okazuje się, że nawet 4 sylabami można wiele powiedzieć :) To może ja się pokuszę: noc mój kot znikł albo: maj zza pach nie i jeszcze dwuznaczne: k... leszcz ! Pozdrawiam.
ganges Opublikowano 26 Listopada 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję. Stanisławie, poszedłeś IMO o krok(i) za daleko. Pozdrawiam.
ganges Opublikowano 26 Listopada 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Też uważam, że drugie (moje) - fajniejsze. Co do Waszych "pokuszeń" - wszystkie coś w sobie mają. Czy z haiku? - oto jest pytanie. Odpozdrawiam.
Boskie Kalosze Opublikowano 26 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Tak, bo są to takie same obserwacje jak Twoje: świt nad mgłą las Podobną obserwacją może być np.: maj kiełbie w łbie Owszem, można czepiać się metaforyki, ale powiedzenie "kiełbie we łbie" mają o tej porze roku dla zapalonego wędkarza całkiem realny wymiar. Można już łowić szczupaki a "kiełb" jest dobrą przynęta na "żywca" :) Metaforycznie (ale i nie) ma to też inny wymiar: maj w głowie bez "Bez" w A3 daje w opozycji do A1 nie tylko lilaka, ale też: nic Podobną do Twojego świtu obserwacją jest również, dajmy na to taka figura: wyż bucha piec (wyż - w niebo - dym) i jej vice versa: niż kopci piec Moim zdaniem, nawet łatwiej zauważyć, że las wydaje unosić się nad niską mgłą, niż to, że w czasie niżowej pogody dym (i rosa) ściele się po ziemi. Podobnie i kot, który w nocy znika uważam również za obserwację: oddaje zarówno kocią naturę, jak i to, że w w nocy wszystkie koty są czarne. Wszystkie, więc i mój czarny nie jest już mój - tylko należy do nocy. Pozdrawiam.
ganges Opublikowano 26 Listopada 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Tak, bo są to takie same obserwacje jak Twoje: świt nad mgłą las Podobną obserwacją może być np.: maj kiełbie w łbie Owszem, można czepiać się metaforyki, ale powiedzenie "kiełbie we łbie" mają o tej porze roku dla zapalonego wędkarza całkiem realny wymiar. Można już łowić szczupaki a "kiełb" jest dobrą przynęta na "żywca" :) Metaforycznie (ale i nie) ma to też inny wymiar: maj w głowie bez "Bez" w A3 daje w opozycji do A1 nie tylko lilaka, ale też: nic Podobną do Twojego świtu obserwacją jest również, dajmy na to taka figura: wyż bucha piec (wyż - w niebo - dym) i jej vice versa: niż kopci piec Moim zdaniem, nawet łatwiej zauważyć, że las wydaje unosić się nad niską mgłą, niż to, że w czasie niżowej pogody dym (i rosa) ściele się po ziemi. Podobnie i kot, który w nocy znika uważam również za obserwację: oddaje zarówno kocią naturę, jak i to, że w w nocy wszystkie koty są czarne. Wszystkie, więc i mój czarny nie jest już mój - tylko należy do nocy. Pozdrawiam. Ciekawie rozprawiacie, Boskie. Dodam, że dzisiejsze Wasze "trójeczki" bardziej przypadły mi do gustu. Szczegolnie ten: maj w głowie bez Pozdrawiam.
Rekomendowane odpowiedzi