Aleksander_Szumanski Opublikowano 8 Listopada 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2009 Wołamy na nią Żyletka Pół litra to dla niej betka I ćmi jak najęta Choć klas nie pamięta, To równa z niej katechetka Wraca do domu nadęta Pół litra już nie pamięta Ktoś ją wysadził na damę Przestała więc zgrywać mamę A dzieci stoją przed bramą Mamo wołają mamo My chcemy tak samo
Tomasz Witkowski Opublikowano 8 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2009 Dzień dobry Jestem przyzwyczajony do tego, aby moje teksty były przytaczane na "Białym tle" Biorąc pod uwagę krytykę z jaką się z pańskiej strony spotkałem swego czasu powinienem chyba zgłosić nadużycie [vide limeryki str.23] Ja bracie jeszcze żyję... Wstyd - Nie zrozumieliśmy Aleksandra Historia na pozór uwagi nie godna Do głowy na wstępie nie przyszło nikomu, Że oko cenzora prześwietli nas do dna Uzdrowić tym samym chcąc Mir tego domu Z kulturą, o której nie słyszał zapewne Studzono cenzorskie zapędy wylewne Postaram się stworzyć dla sprawy jasności Choć zarys portretu owego cenzora Bo skoro już musiał na forum zagościć Obwąchać go musi laików tych sfora Jak znam się na ludziach, to czuję przez skórę, Że język wyznacza cenzora naturę Warsztatu w nim drzemią przepastne pokłady Przez skromność jedynie nas nim nie zawstydza Kunszt z grubsza oceniam na cztery dekady Poraża autora, uwodzi wprost widza I chwała Ci za to przemożny cenzorze, Esencja Twych uwag laików wspomoże I pojąć nie mogę niewdzięcznych tych głosów, Za które my wszyscy wstydzić się winniśmy On stoi na straży wielkiej sztuki losów A my ludzie prości nie zrozumieliśmy Wykujmy w kamieniu słowa wiekopomne „Ja radzę zmień formę, o treści nie wspomnę” Pozdrawiam mimo wszystko
Rekomendowane odpowiedzi