Intrygujące wersy z nutką refleksji... Myślę, że każdy z nas szuka odpowiedzi na te pytania, a dla mnie najważniejszym punktem odniesienia jest wiara...pozdrawiam serdecznie*
@josephpl
Ładny, śpiewny wiersz , dobrze oddający marynistyczny klimat tęsknoty i oddania. Świetny jest koniec – fala oddalająca bohatera mimo jego determinacji – to gorzko-słodkie zamknięcie miłosnej deklaracji. :)
@Juliusz Pietrócha
Ciekawy stan emocjonalnego tąpnięcia.
Ta „moc osadzona w niemocy” - świetnie oddaje moment, w którym bezsilność przejmuje nad nami kontrolę, paradoksalnie dając nam destrukcyjną siłę. Zakończenie przynosi oczyszczającą ulgę. Intrygujący wiersz!
@Mel666 siostro wpadłam teraz na to, że Ty mogłaś mieć bezsenną noc ;) grasowałaś ze mną o 3.16 grasowałaś po chacie? Mnie jeszcze nosi po dwukrotnym czyhaniu przeznaczenia na moje życie, do auta wsiadam z duszą na ramieniu;)
Teraz mi przyszło do głowy też, że mogło chodzić o burzę ;) albo o sam proces twórczy, gdzie wlewasz w siebie tekst i próbujesz uratować tekst. Być może także samych relacjach.
Muszę się posklejać ;)
@Łukasz Jurczyk
A czy to nie w tym właśnie czasie wybuchło powstanie pod wodzą Spitamenesa? Może to jego początkowe sukcesy oraz wezwania do zrzucenia obcego jarzma dały mieszkańcom Cyropolis odwagę do działania?